Juridik (EKJUR)

Ekonomiprogrammet med inriktning juridik är ett högskoleförberedande program som har studievägskod EKJUR.

Ekonomiprogrammet med inriktning mot juridik är ett program för dig som är intresserad av lag och rätt, ekonomi och samhälle. Ekonomiprogrammet med inriktning juridik och är en högskoleförberedande utbildning. Programmet kommer att ge dig kunskaper, färdigheter och förmågor som krävs för att till exempel läsa vidare till polis, jurist, advokat, civilekonom eller eget företagande.

Hur går det till vid en rättegång? Vad skall man tänka på när man köper sin första bil eller lägenhet? Hur utreder man brott? Vilka rättigheter har man som konsument när man handlar? Vilka regler gäller för företag i Sverige och utomlands? De kunskaper du får här kommer att vara mycket värdefulla vid ett framtida yrkesutövande för att förstå de situationer som du kan tänkas möta. Ekonomiprogrammet berör också samhällsekonomi, företagsekonomi  och entreprenörskap. På Plusgymnasiet vill vi alltså att ni som läser ekonomi – juridik skall förberedas inför en spännande arbetsmarknad och få goda grunder att stå på inför vidare studier.

Poängplan


Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Namn Fyll i ditt namn
Mail Mailadressen måste innehålla @
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror
Stad... ▼
Välj en stad
Program... ▼
Skolstart... ▼

* Vill du följa med en elev som läser programmet som du är intresserad av? Klicka bara i rutan och fyll i formuläret så bokar vi ett skuggningstillfälle.

Observera att Plusgymnasiet Malmö inte startar några utbildningar till hösten. Vi tar därför inte emot några intresseanmälningar för start 2017 i Malmö.