Spa-terapeut inkl. friskvårdsmassör (HVHUD)

Hantverksprogrammet med inriktning Spa och friskvårdsmassage är ett yrkesprogram med möjlighet för dig att skaffa dig grundläggande behörighet för högskola och universitet.

DU + PROGRAMMET

Du är intresserad av spa och massage samt fysiskt och mentalt välmående. Då spabranschen genomsyras av ett holistiskt tänk som bygger på fyra hörnstenar; träning, mental balans, behandling och hälsosam kost, ligger fokus på dessa under hela utbildningen.
Som spaterapeut arbetar du med att behandla och hjälpa människor och stor vikt läggs därför på kundbemötande, rådgivning, service och försäljning. I framtiden kan du se dig arbeta på spaanläggning, salong eller starta eget företag och hela världen kan vara din arbetsplats.

UNDER TIDEN

Under utbildningen får du lära dig olika spabehandlingar, såsom ansiktskurer, ansiktsmassage, kroppsinpackningar, frans- och brynfärgning, manikyr, vaxning och grundläggande makeup. Massage är en stor del i utbildningen och du får förutom friskvårdsmassage lära dig klassisk, aroma- och hot stone-massage. Utbildningen innebär mycket praktiskt arbete med kompletterande teoretiska kunskaper. Du får ta emot och behandla kunder såväl i vår elevsalong på skolan som under din APL som utförs på spa-anläggningar och salonger runt om i Sverige.

EFTERÅT

Under ditt sista år avlägger du en spa- inklusive friskvårdsmassage examen i form av ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Idag är spa-delen utformad efter Kroppsterapeuternas yrkesförbunds riktlinjer, som vi har ett samarbete med fram till våren 2020. Då reglerna har ändrats har Kroppsterapeuterna sedan årsskiftet 2018 inte längre samarbeten med gymnasieskolor. Vårt spaprogram kommer dock fortfarande följa samma program som tidigare för vår spaterapeut-utbildning. Du blir, efter erlagd och godkänd examen, diplomerad spaterapeut inklusive spa/friskvårdsmassör i enlighet med Plusgymnasiet Skövdes SPA-utbildning. Direkt efter avslutad utbildning kan du söka arbete inom spa-branschen. Du har möjlighet att starta eget eller arbeta på spa-anläggning, hotell eller kryssningsfartyg, både i Sverige och utomlands. Självklart finns valbara kurser som ger dig grundläggande behörighet för högskola och universitet.
*Arbetsplatsförlagt lärande = 15 veckors praktik

Sigill kvalitetssäkrad[3]

Poängplan


Programgemensamma ämnen Hantverksprogrammet (400p)
Entreprenörskap100p
Hantverk introduktion200p
Tradition och utveckling100p
Gymnasiegemensamma ämnen (600p)
Engelska 5100p
Historia 1a150p
Idrott och hälsa 1100p
Matematik 1a100p
Naturkunskap 1a150p
Religionskunskap 150p
Samhällskunskap 1a150p
Svenska 1100p
Inriktning – övriga hantverk (500p)
Hantverksteknik 1200p
Hantverksteknik 2200p
Material och miljö100p
Programfördjupning (700p)
Hantverkskunskap 4S50p
Hantverksteknik 3200p
Komplementärmedicin100p
Massage 1100p
Massage 2100p
Naturkunskap 1a250p
Personlig försäljning 1100p
Individuellt val – kontakta skolan för exakt kursutbud (200p)
För information om kursutbud på individuellt val, kontakta skolans rektor.200p
Gymnasiearbete (100p)
Gymnasiearbete100p

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.