SPA (HVHUD)

Hantverksprogrammet med inriktning hudvård är ett yrkesförberedande program med möjlighet för dig att skaffa dig grundläggande behörighet för högskola och universitet. Programmet har studievägskod HVHUD.

Du + programmet

Du är intresserad av hudvård, spa och fysiskt välmående. I framtiden vill du starta eget eller arbeta på salong eller spa där hela världen kan vara din arbetsplats. Inom spabranschen är rådgivning, kundbemötande och försäljning viktigt. På programmet Hudvård & spa får du genomföra många praktiska och verklighetsnära moment.

Under tiden

Under utbildningen får du lära dig allt om hudvård inklusive ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage, frans- och brynfärgning, hårborttagning och grundläggande make up. Du får lära dig många olika slags spabehandlingar som till exempel kroppsinpackningar, aromaterapi och skrubb. Som tillval kan du även välja manikyr och pedikyr. En stor del av utbildningen genomförs praktiskt. Under 15 veckors APL* får du också praktisera på en arbetsplats.

Efteråt

Efter avklarad gymnasieexamen har du möjlighet att genomföra en examination genom vår samarbetspartner, branschorganisationen SEYF, i samarbete med INFA, en internationell branschorganisation, som ger dig titeln certifierad hud- och spaterapeut. Du har möjlighet att starta eget eller arbeta på hudvårdssalong, spa, hotell eller kryssningsfartyg, både i Sverige och utomlands. Direkt efter avslutade studier kan du söka arbete inom hudvård- och spabranschen. Självklart finns valbara kurser som ger dig grundläggande behörighet för högskola och universitet.

Programmet ger möjlighet till grundläggande behörighet för högskola eller universitet.

*Arbetsplatsförlagt lärande = 15 veckors praktik

Poängplan


Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Namn Fyll i ditt namn
Mail Mailadressen måste innehålla @
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror
Stad... ▼
Välj en stad
Program... ▼
Skolstart... ▼

* Vill du följa med en elev som läser programmet som du är intresserad av? Klicka bara i rutan och fyll i formuläret så bokar vi ett skuggningstillfälle.

Observera att Plusgymnasiet Malmö inte startar några utbildningar till hösten då skolan avvecklas efter vårterminen 2017.