Gävle

Öppet hus 26 april
17.00-19.00

ÖPPET HUS PÅ PLUSGYMNASIET GÄVLE!

Välkommen på öppet hus den 26 april kl 17-19. Då får du lära känna våra elever och lärare och titta runt i våra lokaler.

Vi ses!

/Elever och personal på Plusgymnasiet Gävle

×

Plusgymnasiet i Gävle startade hösten 2013. Vi finns i moderna, nyrenoverade lokaler på Centralplan 5 med närhet till tåg och bussar. Vi erbjuder yrkesprogram och högskoleförberedande program. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta vår rektor så bokar vi in en tid som passar.

Skolans centrala läge mittemot centralen gör det lätt för dig som reser att ta dig till skolan. Hos oss kan du läsa Ekonomi, Beteendevetenskap, Stylist eller Hudvård. Vi är en liten och personlig skola där lärare och elever jobbar nära tillsammans. På Plusgymnasiet Gävle är mentorskapet en central del. Mentorn stödjer dig under din studietid för att du ska nå examensmålen. Vi erbjuder stöd utanför schemalagd tid där du kan få individuell hjälp av våra lärare så att du kan nå dina mål. I undervisningen använder vi datorn som pedagogiskt verktyg dagligen varför du har tillgång till en egen bärbar dator under hela din gymnasietid.

Varmt välkommen att besöka oss!

Våra program


Nyheter


1:e dec 2017 - Gävle

Besök av elever från årskurs 9

Det är nu snart dags för gymnasievalet, något som gör att många känner oro. Men det behöver inte kännas så. Om man besöker en skola innan kan man känna sig säkrare i sitt val.

Idag har vi på Samhällsprogrammet haft förmånen att få besök av fyra elever från åk.9. De berättar för mig om hur de upplever gymnasievalet och beskriver det som stressigt och svårt. Deras tankar kretsar mycket kring att man vill göra ”rätt”, välja rätt program och hitta något som verkligen känns intressant. Så visst brottas de med en del frågetecken men alla är dock eniga om att det största valet är att man ska lyckas med att välja rätt skola.

Miljön och kulturen på skolan är viktig
För att kunna göra ett genomtänkt val beskriver eleverna att de fått vägledning av sin SYV men att även familjen är ett bra och viktigt bollplank.
Alla eleverna har valt att besöka Plusgymnasiet eftersom de är intresserade av Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap, men också för att de lockas av en mindre skola. ”Det skulle vara en trygghet att gå på en mindre skola som påminner om vår nuvarande skola”, säger en av eleverna.

Eleverna sammanfattade besöket hos oss som både roligt och intressant. De upplevde att de blev väl mottagna av både elever och lärare och att skolan var mysig.
Jag hoppas att dagen har kunnat räta ut vissa av frågetecknen och kanske ses vi igen till hösten?

// Carola, SYV Plusgymnasiet Gävle.

Ps: Är även du sugen på att besöka oss som ”elev för en dag”, tveka då inte utan hör av dig till mig så bokar vi en lämplig dag.
carola.oscarsson@plusgymnasiet.se

20:e okt 2017 - Gävle

Våra Stylistelever till Ljusdal Fashion Week 2017

Plusgymnasiets Stylister kommer att tillsammans med sina lärare medverka under Ljusdal Fashion Week 2017 23–28 oktober.

En hel modevecka fylld med roliga aktiviteter varje dag! Våra Stylister får nu möjligheten att praktisera sina kunskaper i ett större verklighetsanknutet sammanhang och agera i ”skarpa lägen”. De kommer att ansvara för stylingen inför den stora modevisningen på lördagen och dessutom medverkar de i mindre event under hela veckan.

Välkommen att träffa oss! Passa också på att ställa dina frågor om vår stylistutbildning.

Läs hela programmet här.

19:e okt 2017 - Gävle

Välkommen till ÖPPET HUS på torsdag!

På torsdag 19/10 kl.17.00 –19.00 har vi på Plusgymnasiet Gävle Öppet Hus.

Elever, lärare och rektor finns på plats för att svara på dina frågor och visa dig runt i våra mysiga lokaler. Några av våra fantastiska UF- elever kommer också att visa upp sina varor och tjänster som de arbetar med i kursen Entreprenörskap.

Vi ser fram emot att få träffa dig!

6:e okt 2017 - Gävle

Träffa oss på Gymnasiemässan onsdag 11 oktober

Vi kommer att medverka på den stora Gymnasiemässan 11/10 som ska hållas på Gavlehovshallen (bredvid Gavlerinken) i Gävle.

Mässan öppnar kl. 17.00 och stänger kl. 20.00. Det kommer att finnas gratisbussar under kvällen som avgår från Vasaskolan och sedan kör er upp till mässan. Kommer ni via E4:an med bil svänger ni av vid ”Gävle Norra” och kör mot Gavlehov/Gavlerinken Arena. Kommer ni via E16 sväng upp på E4:an norrut precis innan infarten i Gävle. Följ sedan vägbeskrivning för E4.

Gymnasiemässan affisch

6:e okt 2017 - Gävle

Plusgymnasiet i Gävle växer

Hösten är på väg med snabba steg och så även färdigställandet av våra nya lokaler.

Skolan som nu är inne på sitt femte år har under det senaste året växt ur sina tidigare lokaler så en utökning var välbehövlig. Ombyggnationen har pågått sedan i augusti och närmar nu sig ett slut. Skolan kommer att utökas med två nya lektionssalar och en ny fräsch Stylistsalong.

Elin Ludvigsson

Ålder16
SkolaSundsvall
InriktningStylist
FramtidsplanerAtt bli en känd frilansande stylist
"Det är en bra mix av äldre och yngre lärare"

Läs mer

Johanna Blomster

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut
"Jag får mycket inspiration av mina lärare"

Läs mer

Jonathan Lundin

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister
"Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!"

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Sociala medier

Filter:
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.

KONTAKT

Plusgymnasiet Gävle
Centralplan 5
803 11 Gävle
Karta

Expedition: 070-5712926
gavle@plusgymnasiet.se

SJUKANMÄLAN

Telefon: 070-5719646

Telefon:

Kvalitetsrapport 2016/2017