Jönköping

Kom på öppet hus 1:e feb

ÖPPET HUS PÅ PLUSGYMNASIET JÖNKÖPING!

Välkommen till oss när vi har öppet hus onsdagen den 1 februari kl 17-18:30.
Våra elever visar dig runt på skolan och självklart finns lärare och rektor på plats för att svara på frågor.

Kan du inte komma men ändå vill veta mer om vår skola är du alltid välkommen att följa en elev för en dag.
Kontakta oss så bokar vi en tid som passar.

Vi ses!
Elever och personal på Plusgymnasiet i Jönköping

×

Plusgymnasiet har ett attraktivt läge vid knutpunkten A6 Center, vilket gör att du enkelt och snabbt färdas till skolan. Vidare har skolan närhet till naturområden, träningsanläggningar och företag. Helt enkelt många plus i kanten som gynnar dig som elev. Vi jobbar hårt för att alla våra elever ska kunna nå sin fulla potential. Hos oss är det viktigt att du känner delaktighet och får vara med och påverka skolans utveckling. Vi anser att trygghet och tydlighet skapar goda förutsättningar för din framtid. 

Besök oss gärna på våra Öppet hus där du kan ställa frågor till lärare, elever, studie- och yrkesvägledare samt rektor. Självklart finns också möjlighet att följa en elev eller klass en helt vanlig dag. Vi kallar det för att ”skugga”.

Hör av dig till vår SYV Ulrica Streiffert så bokar vi in en tid som passar! ulrica.streiffert@plusgymnasiet.se
tel. 072 200 2303
Varmt välkommen att besöka vår skola!

Våra program


Nyheter


22:e feb 2017 - Jönköping

En hälsning från elever och lärare i Badajoz och Erasmus+ projektet!

Erasmus+ är EU:s program för främjande av internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott. Det finns 3 olika aktiviteter inom programmet, och vi har då valt att fokusera på mobilitet. Vårt projekt heter ”Music is everywhere” och involverar 3 andra skolor; från Finland, Spanien & Tyskland. Målet med projektet är att skapa en konsert med musik, design, styling & kläder från olika årtionden

Erasmus+ är EU:s program för främjande av internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott. Det finns 3 olika aktiviteter inom programmet, och vi har då valt att fokusera på mobilitet.
Vårt projekt heter ”Music is everywhere” och involverar 3 andra skolor; från Finland, Spanien & Tyskland. Målet med projektet är att skapa en konsert med musik, design, styling & kläder från olika årtionden

9:e feb 2017 - Jönköping

Internationellt musikprojekt på Plusgymnasiet i Jönköping

På Plusgymnasiet i Jönköping pågår just nu ett internationellt musikprojekt. Tillsammans med elever från Tyskland, Spanien och Finland ska musik- och stylistelever på Plusgymnasiet planera och genomföra två konserter med musik från olika årtionden.

Förberedelserna inför konserterna, som ska äga rum hösten 2017 och våren 2018, är i full gång.

– Det är ett EU-finansierat Erasmus+projekt och vi fyra skolor som deltar har olika ansvarsområden. Att samarbeta med skolor i andra länder ger eleverna både bättre språkkunskaper och en ökad förståelse för kulturella likheter och olikheter, säger Robin Mållberg, musiklärare på Plusgymnasiet i Jönköping och initiativtagare till projektet.

Olika ansvarsområden

De svenska och finska eleverna ansvarar för musik och styling, de tyska eleverna ansvarar för kläder och design och den spanska skolan ansvarar för marknadsföring av konserterna. Samarbetet sker både över internet och på fysiska träffar.

Kevin Blomqvist och Kajsa Trogen läser tredje året på det estetiska programmet med inriktning musik på Plusgymnasiet i Jönköping. De tycker att det är spännande och lärorikt att jobba tillsammans med elever från andra länder.

– Man lär sig att jobba med människor på olika sätt, som man kanske inte alltid är van vid. Det handlar exempelvis om att använda rätt begrepp på engelska som alla förstår, säger Kevin Blomqvist.

Projektet heter ”Music is everywhere” och Kajsa Trogen berättar att temat kommer att återspeglas i allt från musik och scendesign till kläder, hår och smink.

– De olika årtiondena är den röda tråden. Vi börjar på 1940-talet och kör på fram till idag. Det bästa med det här projektet är att träffa människor och skaffa sig vänner i andra länder, och att få besöka deras skolor, säger hon.

Reser till Spanien

I höstas träffades elever och lärare från de fyra skolorna för ett första uppstartsmöte. Om några veckor ska de ses igen.

– Då reser två lärare och sex elever från vår skola till Spanien för ett planeringsmöte, och till hösten kommer alla som jobbar med musiken till vår skola för en övningsvecka. Samarbetet blir allt mer intensivt ju mer vi närmar oss den första konserten, säger Robin Mållberg.

Konserterna kommer att hållas i Finland och Spanien, och vem som helst får komma. De elever som börjar på Plusgymnasiets musikprogram till hösten kastas rakt in i hetluften.

– Eftersom projektet spänner över flera läsår kommer elever att få jobba med olika delar, en del är med och gör mycket av förberedelserna medan andra kommer in i ett senare skede. Min förhoppning är att detta ska bli ett stående inslag i skolans arbete med internationalisering, säger Robin Mållberg.

Här kan du följa projektet via skolans blogg

9:e januari 2017 - Jönköping

Välkommen tillbaka

Vi på Plusgymnasiet i Jönköping hoppas att du haft ett härligt jullov.
Just nu har du kanske många funderingar kring ditt gymnasieval. Därför har vi samlat den vikigaste informationen åt dig.

Gymnasievalet i Jönköping är öppet mellan 9 januari -10 februari 2017.
Du kan vända dig till antagningsenheten och registrerar ditt gymnasieval eller vända dig till din Studie- och yrkesvägledare som hjälper dig med din sökregistrering.

Har du frågor om vår skola eller våra program kan du alltid skriva till oss så svarar rektor eller någon av våra programlärare jonkoping@plusgymnasiet.se eller ringa vår reception 0730-229924.

Elin Ludvigsson

Ålder16
SkolaSundsvall
InriktningStylist
FramtidsplanerAtt bli en känd frilansande stylist
"Det är en bra mix av äldre och yngre lärare"

Läs mer

Johanna Blomster

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut
"Jag får mycket inspiration av mina lärare"

Läs mer

Jonathan Lundin

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister
"Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!"

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Saemon Yousef

Började gymnasiet2013
SkolaJönköping
ProgramSOS - Skydd, omsorg & säkerhet
Det bästa med Plusgymnasiet är våra underbara lärares stöd. De är väldigt engagerade och det gör att vi lär oss saker som vi har nytta av i framtiden.

Läs mer

Backstage galleri

Filter:
plusgymnasietjonkoping

Hälsningar från Badajoz;
ERSMUS+ är EU’s program för främjande av internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott. Plusgymnasiet’s elever från estet- och stylistprogrammen befinner sig just nu i Badajoz för att arbeta vidare med projektet som de valt att kalla ”Music is everywere”. Det involverar även skolor från Tyskland, Finland och Spanien och målet med projektet är att skapa en konsert med musik, design, styling och kläder från olika årtionden.

plusgymnasietjonkoping

Övning med Räddningstjänsten

plusgymnasietjonkoping

Hon har avancerat idag vår kreativa pedagog! #jagharjufaktisktbananochäppletill

plusgymnasietjonkoping

Superfokuserade elever i Skydd 14A #räddningsmedicin #prehospitala prioriteringar

plusgymnasietjonkoping

Ny underhållning på Plus: Therese avancerade lunchlådor!

Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Namn Fyll i ditt namn
Mail Mailadressen måste innehålla @
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror
Stad... ▼
Välj en stad
Program... ▼
Skolstart... ▼

* Vill du följa med en elev som läser programmet som du är intresserad av? Klicka bara i rutan och fyll i formuläret så bokar vi ett skuggningstillfälle.