Malmö

Kom på öppet hus 28:e apr

Öppet hus på Plusgymnasiet Malmö!

Välkommen till oss den 28 april för Öppet Hus! Träffa våra elever och lärare och se vad vi gör och hur vi har det på skolan!

×

Plusgymnasiet i Malmö finns bara ett stenkast bort från centralen med fantastiska lokaler med utsikt över Malmö kanal. Nästa Öppet hus har vi tisdagen den 28 april. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan, maila anna.strom@plusgymnasiet.se

Det som skiljer Plusgymnasiet från andra skolor är att vi använder oss av framtidens sätt att lära och vi gör det redan idag. Våra lärare använder de allra senaste och mest effektiva sätten för att lära ut det som just du är intresserad av och din dator är ett självklart arbets- redskap. Om vi tillsammans tänker utanför ramarna får vi en skola som gör dig bättre förberedd för framtiden, samtidigt som du får tre roliga, intressanta och minnesvärda år!

Våra nya lokaler bredvid Kungsparken i Malmö ligger fem minuters promenad från centralen och Gustav Adolfs torg. Här blir du en del av en ny, fräsch och kreativ miljö, till- sammans med en mycket kompetent lärarkår. Vår uppgift som skola är att du ska nå längre än du själv tror är möjligt. Så välj inte en skola, välj en framtid!

Vi kommer bjuda in till Öppet hus där du kan ställa frågor till lärare, elever, studie- och yrkesvägledare och rektor. Självklart finns det möjlighet att komma och besöka oss och följa en elev på skolan en helt vanlig dag. Då kan du själv uppleva stämningen på skolan och veta vad vi står för. Kontakta oss gärna, så hittar vi en tid som passar.

Våra program


Nyheter


13:e april 2015

Film från Stylist-SM 2015

Stylist-SM 2015 hålls i Nordstan och anordnas av Plusgymnasiet och Drottning Blankas Gymnasieskola och är en tävling där elever från årskurs 2 och 3 på Stylistprogrammet tävlar inom make up, hår och kläder. Årets tävling tog vid den 27 mars och en mängd skolor deltog i finalen. Plusgymnasiet i Gävle var en av skolorna och filmade även finalen ur deras perspektiv.

Ni som är intresserade av att se mer av tävlingen i sin helhet, besök gärna www.stylistsm.se där kan du ta del av bilder men också en livesändning producerad av Plusgymnasiet i Uddevalla.

12:e feb 2015

Stylist- SM 2015

Plusgymnasiet, tillsammans med Drottning Blankas Gymnasieskola, arrangerar för sjätte året i rad Stylist-SM. Där tävlar talangfulla stylistelever från årskurs två och tre inom make-up, hår och kläder. Den 27 mars i Nordstan i Göteborg kl. 10.00 drar finalen igång!

Stylist-SM är ett tillfälle för stylistelever från årskurs två och tre att visa sina kunskaper på den stora scenen. Tävlingar inom make-up, hår och kläder hålls och domare från modevärlden betygsätter och utser vinnare. Allt detta tar plats i Nordstan i Göteborg med mängder av åskådare. Den 27 mars kl 10.00 tar SM-finalen vid, så kom förbi om du är sugen att se framtida stylistproffs göra underverk på stora scenen!

Kolla in Stylist-SM på Facebook eller deras hemsida.

Stylist-SM gammal elev

 

4:e feb 2015

Öppet Hus!

Välkomna på Öppet Hus lördagen den 7 februari mellan klockan 10.00-14.00!

Kom och besök oss om du är intresserad av att bli en del av Plus-familjen!
Hos oss är alla välkomna oavsett om man läser till stylist, spa-terapeut, ekonom eller samhällsvetare. Vi har många olika inriktningar och du har stora möjligheterna att hos oss själv välja väg i livet.

Plusgymnasiet erbjuder en bra mix på teori och praktik, utöver 15 veckors praktik på hantverksprogrammen deltar vi på mässor, som stylist-SM, arbetar med bröllopsarrangemang och strävar alltid efter att utbildningen du får skall vara up-to-date, branschnära och ”på riktigt”.

På våra högskoleförberedande program kan man bland annat läsa arabiska och kinesiska som språkval, specialisera sig inom beteendevetenskap, media eller kanske läsa extra matematikkurser för att få viktiga meritpoäng.

Att gå hos oss öppnar många dörrar till framtiden så välkommen på lördag att se vilken väg du vill ta!

 

 

*psst*
Titta gärna in på bröllopsmässan på Malmö Mässan där våra duktiga elever är med och visar upp sina färdigheter.
Mer på: http://www.brollopsmassan.se/malmo/

29:e dec 2014

PlusPlay möter eleverna i deras digitala värld

- Den dagen då alla skolor inom Plusgymnasiet och AcadeMedia lägger ut sitt material på PlusPlay, den dagen kan vi mycket väl bli bäst i världen på det här!

Det säger Markus Karlsson vid Plusgymnasiet i Örebro som har skapat webportalen PlusPlay.

PlusPlay har varit igång sedan början av 2014 och har redan samlat mer än hundra inlägg i form av föreläsningar, genomgångar, elevarbeten och instruktioner.

– Den moderna skolan bygger på att göra undervisningen tillgänglig för eleverna, konstaterar Markus Karlsson, lärare på handels- och mediaprogrammen.

– Vi kan inte stanna i klassrummet med vår undervisning, utan ska möta eleverna där de finns.

Digital träffpunkt

Och eleverna finns i den digitala världen.

– De bor ju i sin mobil och det ska vi givetvis utnyttja! På köpet får vi en bank av undervisningsmaterial som kan användas många gånger om.

Tanken bakom webbplattformen är att Plusgymnasiet kan erbjuda sina elever möjligheten att när som helst komma åt ett material som normalt sett brukar presenteras i ett klassrum och bara för de närvarande.

Får genomgång i förväg

– I USA har man i flera år jobbat med så kallat flipped classroom, berättar Markus Karlsson.

– Det innebär att eleverna i förväg får tillgång till en genomgång som läraren annars hade ägnat kanske tjugo minuters lektionstid åt att dra.

Nu har eleverna redan hört och sett genomgången när de kommer till skolan och lektionen kan användas till fördjupning och diskussion.

– Den interaktion som uteblir när eleven ser genomgången i datorn eller mobilen tar vi ju mångfalt igen när vi väl möts där i klassrummet. Då slipper halva tiden gå åt till katederundervisning och vi kan ta allting ett steg längre med en gång, säger Markus Karlsson.

Eleverna vill lära sig

Den som inte har inhämtat genomgången i förväg får istället ta på sig hörlurar och använda lektionstid åt att komma ikapp.

– Men det händer inte så ofta, säger Markus Karlsson.

– Min erfarenhet är för det första att eleverna är här på Plusgymnasiet för att faktiskt lära sig någonting, och för det andra så är denna inlärningsform något som tilltalar eleverna. De kan plocka upp mobilen och öppna PlusPlay-appen när de vill och lyssna på ett avsnitt.

Ännu större nytta har man av filmerna i efterhand.

Kan gå tillbaka

– På det här sättet kan en elev gå tillbaka till min genomgång och repetera hur många gånger som helst. Jag jobbar till exempel mycket med instruktioner i Photoshop och där kan eleverna steg för steg följa vad jag gör på skärmen. Gång på gång om det behövs.

Markus Karlsson har redan sett exempel på den återhämtningsmöjlighet som PlusPlay ger.

– Den som har missat en lektion eller två, eller har halkat efter av andra skäl, behöver inte tappa sugen och ge upp. Det finns alla chanser att komma ikapp med hjälp av materialet på PlusPlay. Särskilt om jag som pedagog använder mig av den formativa bedömningen och talar om för eleven vilka avsnitt hen behöver hämta in.

Läggs ut för alla

Att pedagoger världen över har börjat använda sig av You Tube-filmer och andra digitala källor i sin undervisning är inget nytt.

– Men att man genomför det på ett så systematiskt och samlat sätt som vi gör i och med PlusPlay, det har jag inte sett någon annanstans, slår Markus Karlsson fast.

– Vi lägger också ut hela vårt material helt öppet så att vem som helst kan gå in och se vilken kvalitet våra pedagoger håller. På så sätt blir sajten även ett marknadsföringsinstrument för Plusgymnasiet. Och ett instrument för föräldrar att använda sig av om de pluggar ihop med sina barn.

”Blir bättre pedagoger”

Och slutligen är Markus Karlsson övertygad om att han och hans kolleger blir bättre pedagoger på kuppen.

– Visst är det lite läskigt i början att spela in sig själv och se på resultatet, för det avslöjar ju de eventuella brister man har framför klassen. Men just därför är det ju så utvecklande!

Själv upptäckte Markus att han pratade alldeles för fort och att han travade fram och tillbaka på ett enerverande sätt när han började komma upp i varv under en genomgång.

Kan bli världsbäst!

– Nu har jag fått lära mig att slipa bort de egenheterna så att eleverna får en bättre chans att ta in vad jag säger. Och så kan jag numera glutta in i mina kollegers undervisning utan att ens gå in deras klassrum. ”Aha, hon löser saken på det viset, det ska jag också pröva!”, kan resultatet av en sådan glimt bli.

Markus Karlsson åker gärna runt till Plusgymnasier på andra platser i landet och propagerar för PlusPlay.

– Så nu väntar jag bara på att bidragen ska fortsätta rasa in på sajten. Sedan vidgar vi gärna cirkeln och inlemmar hela AcadeMedia i plattformen. Då blir vi världsbäst!

29:e dec 2014

Digital kursbok ger elever extra stöd

Patricia Törnros, stylistpedagog på Plusgymnasiet i Varberg, har utvecklat en helt egen digital kursbok. Kursboken är full med undervisningsmaterial som eleverna när som helst kan ta del av och den är framtagen med ett tydligt elevperspektiv.

 

För Patricia är det självklart att använda IT för att förbättra undervisningen.
– Vi måste vara där eleverna är och de spenderar ju mycket tid med sina datorer, iPads och mobiler. Givetvis ska vi utnyttja det och utvecklas tillsammans med eleverna. Det gäller att inte vara rädd för förändring utan snarare se det som något som driver oss framåt och gör oss bättre, säger hon.
Skapad från grunden

Idén till den digitala kursboken fick Patricia när några elever berättade att de glömt en del av grunderna i den första kursen på hantverksprogrammet, hår-och makeupstylist. Eftersom att ämnet är relativt nytt finns det inga färdiga kursböcker.

Falun Patricia

– Jag tyckte att det var dags, så jag började filma mina lektioner och genomgångar för att skapa material till kursboken. Jag använder också alla Power Point-presentationer jag haft. Den digitala kursboken är nu 59 sidor lång och innehåller alla grunder från den första kursen, berättar Patricia.

Kursboken är skapad i programmet iBook Author och öppnas i appen iBook där eleverna kan bläddra mellan de filmer, bilder och texter som Patricia lagt in. Och responsen från eleverna har varit god, även om kursboken inte funnits tillgänglig så länge.

– Jag har märkt skillnad på tvåorna som blivit mer självständiga när de kan använda kursboken för att gå tillbaka och läsa på om saker de glömt eller känner sig osäkra på. Till jul kan vi se hur ettornas resultat påverkats, även om det givetvis är svårt att svara på hur stor del som är kursbokens förtjänst, säger hon.
Förenklar för eleverna

Sandra Källberg läser till stylist i årskurs 1, hon är en av eleverna som ser flera fördelar med Patricias digitala kursbok.

– Jag tycker att kursboken är jättebra. I början sökte jag information på internet om vissa saker vi gick igenom på lektionerna, men jag hittade inga bra förklaringar. När vi fick kursboken blev det mycket enklare eftersom den är anpassad efter våra lektioner.

Och när man är sjuk är kursboken ett bra stöd.
– Även om jag helst är på lektionerna så händer det ju att man är borta ibland, då är det bra att kursboken finns. Man behöver inte känna att man missar massa saker. Jag gillar mixen av filmer, bilder och text, den är enkel att förstå, säger Sandra.

Kursboken är fortfarande under prövning och tanken är att eleverna ska få utvärdera den utförligt.
– Känslan är att eleverna känner sig säkrare och tryggare med den här kursboken och jag ser fram emot ett utveckla den ytterligare tillsammans med eleverna. Det är ju trots allt eleverna som ska förstå sig på kursboken, så deras perspektiv är allra viktigast, säger Patricia.

Jennie Rönnbrandt

Ålder19
SkolaUddevalla
InriktningSamhällsvetenskap
FramtidsplanerJag vill arbeta med något där jag får skriva
"Vi fick vara journalister på en konsert"

Läs mer

Elin Ludvigsson

Ålder16
SkolaSundsvall
InriktningStylist
FramtidsplanerAtt bli en känd frilansande stylist
"Det är en bra mix av äldre och yngre lärare"

Läs mer

Johanna Blomster

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut
"Jag får mycket inspiration av mina lärare"

Läs mer

Jonathan Lundin

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister
"Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!"

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Evelina Gustafsson

Gör nugår Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhällsvetenskap på Plusgymnasiet i Karlstad.
Intressen Träning och hälsa och är väldigt intresserad av politik
Drömmer omAtt bli personlig tränare och arbeta inom politiken
"Jag vill att det jag gör ska ha betydelse"

Läs mer

Lejla Smajlovic

Började gymnasiet 2014
SkolaKalmar
ProgramSamhäll
"På plusgymnasiet är det väldigt viktigt att alla ska må bra och känna en trygghet. Rektorn och lärarna bryr sig väldigt mycket om eleverna och gör allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. De värdesätter våra önskningar och idéer."

Läs mer

Luciana Fares

Började gymnasiet 2013
SkolaNorrköping
ProgramSamhäll
"Hela skolan är som en familj där alla lärare och elever känner varandra inom programmet. Det är mycket kontakt mellan lärare och elever och jag gillar att alla lärare kan mitt namn. Det finns lärare här som är helt underbara och dessutom rättvisa med betygen."

Läs mer

Backstage galleri

Filter:
Plusgymnasiet Ger Mer
Plusgymnasiet Ger Mer
Plusgymnasiet Ger Mer
Plusgymnasiet Ger Mer
Plusgymnasiet Ger Mer

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Namn Fyll i ditt namn
Mail Mailadressen måste innehålla @
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror
Program... ▼
Stad... ▼
Skolstart... ▼
KONTAKT

Plusgymnasiet Malmö
Gibraltargatan 2
211 18 Malmö
Karta

Reception: 0722-23 48 00
malmo@plusgymnasiet.se

SJUKANMÄLAN

Telefon: 0722-23 48 00

Kvalitetsrapport PDF