Örebro

Kom på öppet hus 20:e okt

Öppet hus på Plusgymnasiet Örebro!

I höst kan du besöka oss på skolan och få veta mer om våra program när vi har öppet hus. Första datumet är torsdag 20 oktober kl 17-18:30. Våra elever visar dig runt på skolan och självklart finns lärare och rektor på plats för att svara på frågor. kan du inte komma det här datumet kommer fler chanser. Här ser du alla våra öppna hus nästa läsår och vt 2017: tisdag 6 december 17.00 – 18.30 torsdag 26 januari 17.00 – 18.30 onsdag 26 april 17.00 – 18.30 Välkommen! Plusgymnasiet Skövde

×

Plusgymnasiet i Örebro är en stabil skola med fokus på kvalitet, utveckling och undervisning som engagerar och utvecklar dig som elev. Hos oss bryr sig personalen om hur du har det och hur det går för dig.

Plusgymnasiet erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesprogram. Alla våra utbildningar ger dig möjlighet till minst grundläggande högskolebehörighet. De utbildningar som vi erbjuder är. Träning & ledarskap, Stylist, Frisör, Försäljning & marknadsföring, Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Medier, information & kommunikation. Läs mer om utbildningarna nedan.

För att skapa en bra arbetsmiljö på skolan där du kommer trivas har vi gemensamma ordningsregler som bygger på våra tre grundläggande värderingar som är lika enkla som viktiga: Jag bryr mig, ömsesidig respekt och tydlighet. Våra värderingar gäller för alla på Plusgymnasiet, såväl elever som personal.

På Plusgymnasiet Örebro erbjuder vi tid utanför schemat där alla elever får individuellt stöd för att nå just sina mål. Alla elever har en egen mentor som är en central del i varje elevs utveckling mot att nå sina examensmål. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam, där alla elever ges stöd.

Skolan ligger på Västra Bangatan 21, ett stenkast från Örebro resecentrum, vilket gör det lätt för dig som reser att ta sig till skolan. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta vår rektor så bokar vi in en tid som passar. Rektor Markus Karlsson når du på 072-714 01 90.

Våra program


Nyheter


10:e juni 2016 - Örebro

Sommarhälsning från rektorn

Jag heter Markus Karlsson och är rektor på Plusgymnasiet i Örebro.
Idag tar våra duktiga treor studenten och är redo för att möta nya spännande äventyr i livet! Utspringet sker från skolan kl 13:00 och du är självklart välkommen att komma och fira dem!

De kommande dagarna har vi haft betygssättning och Pluskampen och nu ser vi alla fram emot ett välbehövligt sommarlov.
Jag hoppas att du är en av alla de elever som vi får glädjen att välkomna till vår skola efter sommaren. Om tre år är det kanske du som tar studenten och stolt kan kalla dig en före detta pluselev som tillsammans med din klass slitit hårt på skolan.

Om du fortfarande vill söka till oss kan du vända dig antagningsenheten, men kom ihåg att det kan ta lite längre tid för besked under semestrarna.

Skolan är inte bemannad under sommaren men vill du komma i kontakt med oss kan du skicka sms till 072-714 01 90 eller maila markus.karlsson@plusgymnasiet.se så hör jag av mig till dig så snabbt jag kan.

Ha en riktigt härlig sommar!

Markus Karlsson
Rektor på Plusgymnasiet i Örebro

19:e maj 2016 - Falun - Gävle - Göteborg - Huvudkontor - Jönköping - Kalmar - Karlstad - Kristianstad - Malmö - Norrköping - Örebro - Skövde - Stockholm - Sundsvall - Uddevalla

Yrkesutbildningens år

På Plusgymnasiet kan du välja mellan en rad olika yrkesprogram. Kontakta oss på skolan så berättar vi mer! Här kan du se filmen om Yrkesutbildningens år.

På Plusgymnasiet kan du välja mellan en rad olika yrkesprogram. Kontakta oss på skolan så berättar vi mer!
Här kan du se filmen om Yrkesutbildningens år.

12:e maj 2016 - Örebro

Snart stänger omvalet

På måndag den 16 maj stänger gymnasieantagningen möjligheten för dig att själv göra ett omval i ditt gymnasieval.

Du som fortfarande är osäker på om du gjort rätt gymnasieval eller vill prova på något av våra program är fortfarande välkommen på skuggning. Kontakta oss på skolan så bokar vi in en dag på det program du är intresserad av orebro@plusgymnasiet.se eller ring oss 019-7080300

Om du vill göra ett omval till vår skola finns fortfarande möjligheten, kontakta gymnasieantagninen telefon: 019-211000. På Gymnasieantagningens hemsida kan du hitta all information som du behöver gällande gymnasievalet och du är alltid välkommen in till vår skola om du har vägarna förbi och vill ställa fler frågor.

Hoppas vi får ha lära känna dig mer i höst som elev på något av våra program!

4:e april 2016 - Örebro

Handelseleverna arrangerar PlusAwards innan studenten

Just nu pågår planeringen inför årets PlusAwards på Plusgymnasiet i Örebro. Arrangörerna för galan är 3:orna i Försäljning & marknadsföring. Uppgiften är ett projektarbete som ingår i programmet och består av att planera, genomföra och utvärdera galan som går av stapel den 20 maj.
När vi pratar med eleverna är de mitt uppe i planeringen av körschema och att jaga sponsorer.

Att eleverna själva får projektleda PlusAwards har bara hänt en gång tidigare men det är definitivt inte den sista.
-Eleverna kommer få fortsatt förtroende att genomföra galan även i framtiden säger Ida Lundstedt som är lärare på programmet.

Klassen berättar hur de fördelat arbetsuppgifterna inför planeringsstadiet efter kunskaper och intresse. Genom röstning utsågs galans projektledare. Vissa grupper var bättre på marknadsföring och grafisk produktion av affischer och annan information som behövs inför galan. Andra elever sköter sponsring som redan nu fått tag i 10 sponsringsföretag. Under Plus Awards planeras det att lämnas ut goodiebags till alla besökare. Sponsringen från bl. a Bonnier tidskrifter, Coop, Bodyshop och Libresse gör det möjligt för klassen att lämna en goodiebag till ett värde av 200:- till alla besökare.

När det sedan är dags för genomförandet av galan kommer det bjudas på uppträdanden, lekar och sist men inte minst Prisutdelningen. Årets Pedagog är skolan ensamma om att ha som programpunkt. Då är det elevernas tur att efter en elevenkät som gjort tidigare under våren få utse årets bästa pedagog på Plusgymnasiet i Örebro. Vilken pedagog som vunnit är redan klart men det avslöjas först under galakvällen.

Nu börjar eleverna se fram emot se galan genomföras och få utvärderingar från sina klasskompisar.
– Vi fick uppgiften strax efter jul så vi har hunnit jobba med projektet ett tag nu. Vi avsätter en lektion i veckan till projektet och hittills har vi lagt ner ca 45 timmar, av den tiden består 30 timmar till bara planeringen.

När galan är planerad, genomförd och utvärderad kommer klasen ha lagt ca 300 timmar på arrangemanget av PlusAwards 2016. Eleverna lovar att dela med sig av sina bilder från kvällen till oss som inte får äran att medverka. Vill man få en liten inblick i vad skolan hittar på under kvällen kan man däremot följa dem på sociala medier med hashtaggen #plusawards2016 Men galakvällen är först och främst till för alla duktiga elever och pedagoger som utmärkt sig på ett eller annat sätt under året.

Markus Karlsson

Hur länge har du arbetat som lärare?7 år
Vilket av dina ämnen är ditt favoritämne?Medieproduktion
Varför ska man välja Plusgymnasiet?För vi har Örebros bästa pedagoger, är en skola som utvecklas varje dag där du som elev har stor möjlighet att påverka din utbildning.
Vilket är ditt bästa tips för att nå din framtida dröm?Ge aldrig upp och var inte rädd för att ta hjälp av andra för att nå din dröm

Jonathan Lundin

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister
"Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!"

Läs mer

Thea Tosthed

Ålder16
SkolaNorrköping
InriktningFrisör
Det är en familjär skola där alla hälsar på alla

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Sara Lind

PraktikplatsMio
SkolaKristianstad
ProgramFörsäljning och marknadsföring
Jag tycker om att skolan, trots att den har vuxit mycket, fortfarande känns som en liten skola. Alla känner varandra, alla är glada och trevliga. Jag valde Plusgymnasiet för att jag inte vill försvinna i mängden på en stor skola. Här är det så mycket mer personligt!

Läs mer

Evelina Gustafsson

Gör nugår Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhällsvetenskap på Plusgymnasiet i Karlstad.
Intressen Träning och hälsa och är väldigt intresserad av politik
Drömmer omAtt bli personlig tränare och arbeta inom politiken
"Jag vill att det jag gör ska ha betydelse"

Läs mer

Lejla Smajlovic

Började gymnasiet 2014
SkolaKalmar
ProgramSamhäll
"På plusgymnasiet är det väldigt viktigt att alla ska må bra och känna en trygghet. Rektorn och lärarna bryr sig väldigt mycket om eleverna och gör allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. De värdesätter våra önskningar och idéer."

Läs mer

Luciana Fares

Började gymnasiet 2013
SkolaNorrköping
ProgramSamhäll
"Hela skolan är som en familj där alla lärare och elever känner varandra inom programmet. Det är mycket kontakt mellan lärare och elever och jag gillar att alla lärare kan mitt namn. Det finns lärare här som är helt underbara och dessutom rättvisa med betygen."

Läs mer

Backstage galleri

Filter:
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Namn Fyll i ditt namn
Mail Mailadressen måste innehålla @
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror
Stad... ▼
Program... ▼
Skolstart... ▼

* Vill du följa med en elev som läser programmet som du är intresserad av? Klicka bara i rutan och fyll i formuläret så bokar vi ett skuggningstillfälle.

KONTAKT

Plusgymnasiet Örebro
Västra Bangatan 21
703 54 Örebro
Karta

Reception: 019-708 03 00
orebro@plusgymnasiet.se

SJUKANMÄLAN

Telefon: 019-708 03 05

Telefon:

2014/2015