Skövde

Kom på öppet hus 26:e nov

Öppet hus på Plusgymnasiet Skövde!

I höst kan du besöka oss på skolan och få veta mer om våra program när vi har öppet hus den 26 november kl 10-14. Våra elever visar dig runt på skolan och självklart finns lärare och rektor på plats för att svara på frågor. Under höstlovet kommer vi även ha öppet för höstlovsaktiviteter. Måndag 31/10 & tisdag 1/11 kl 09.30 - 13.00  är du som går i åk 8-9 välkommen att fixa naglarna, lära dig olika håruppsättningar, prova på övningar på vårt SOS-program och testa på hotellyrket. Vi bjuder på lunch och fika.   Välkommen! Plusgymnasiet Skövde

×

Plusgymnasiet ligger beläget mitt i centrala Skövde på S:ta Helenagatan 8. Vi har nya fräscha lokaler med den senaste tekniken som ger dig en bra miljö för inlärning. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta vår rektor så bokar vi in en tid som passar.

Plusgymnasiet i Skövde startade hösten 2010 och har sammanlagt fem utbildningar. Idag har vi cirka 200 elever och 20 engagerade medarbetare som arbetar på skolan. Skolan ligger centralt placerad i Skövde, endast två minuters gångväg från resecentrum, vilket gör det lätt för dig som reser att ta sig till skolan.

Skolans lokaler är nya och ljusa samt anpassade för vår verksamhet med bland annat stylistsalong och behandlingsrum för massage och annan kroppsvård. Vi jobbar med verkliga projekt i samarbete med Ung Företagsamhet och det lokala näringslivet. Allt för att du ska få en så modern utbildning som möjligt. Du har en mentor som du träffar veckovis och skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som finns till för dig under din studietid.

Välkommen att söka till oss!

Våra program


Nyheter


26:e maj 2016 - Skövde

Salongen är öppen på Spaprogrammet

Skrubb och inpackning, en full ansiktskur eller varför inte en friskvårdsmassage? På Plusgymnasiet i Skövde bjuder elever på Spaprogrammet in kunder till skolans salong där de har ett stort utbud på olika behandlingar.

Vi träffar eleverna Nelly Fasth och Alicia Engman från Spaprogrammet tillsammans med deras lärare Angelica Lundell när de precis ska avsluta en härlig yogalektion i Kyrkparken i centrala Skövde. De berättar att skolans salong har haft en strid ström av kunder sedan den startade.

— Var enda gång vi har öppet är det fullbokat. Vi gjorde en Facebook-sida där vi lägger upp våra behandlingar och priser och sen har de kunder som kommit till oss spridit vårt goda rykte, berättar Angelica Lundell.

Nelly och Alicia går andra året på utbildningen. Båda tycker det är kul att jobba med riktiga kunder och att ge dem proffsiga behandlingar.

— Det kan vara lite nervöst när du ska ta emot en kund men det går alltid bra. Förutom att ge en bra behandling så är det kul att lära känna kunden när vi pratar, säger Nelly.

— Vi gör allt möjligt när vi har öppet. Det kan vara hudvård, vaxning eller hotstonemassage där du masserar med varma lavastenar för att mjuka upp kroppen. Det är väldigt kul att få jobba med det, säger Alicia.

När de tar studenten blir de båda en komplett spaterapeut och friskvårdsmassör. Men för att komma dit krävs en hel del kurser som gör att de lär sig otaliga behandlingar.

— I ettan är det anatomi och fysiologi men även hudvård. Det behövs för att sedan kunna göra en full ansiktskur. Eleverna ska själva kunna analysera kundens hud och väljer produkter efter det, säger Angelica.

Frans- och brynfärgning, olika massageformer och dag- och kvällsmakeup är bara en bråkdel av vad som ryms inom det breda Spaprogrammet.

— Branschen utvecklas hela tiden så vi lägger in moment i kurserna som jag vet kommer efterfrågas senare, säger Angelica.

Under utbildningen har eleverna också 16 veckors praktik där de kan bygga på sin erfarenhet.

— Jag var på en liten salong där jag fick prova på det mesta och du lär dig också mycket om kundbemötande när det är mer på riktigt, säger Alicia.

Spaprogrogrammet är också kvalitetssäkrat av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Innan studenten gör eleverna ett diplomeringsprov i både friskvårdsmassage och spa som sedan är bra att ha med sig ut i yrkeslivet.

— Jag får alltid höra hur bra de har presterat på sina praktikplatser. Sedan är garantin för jobb efteråt också stor och redan i tvåan är det flera elever som har fått erbjudanden, berättar Angelica.

Plusgymnasiet Skövde

19:e maj 2016 - Falun - Gävle - Göteborg - Huvudkontor - Jönköping - Kalmar - Karlstad - Kristianstad - Malmö - Norrköping - Örebro - Skövde - Stockholm - Sundsvall - Uddevalla

Yrkesutbildningens år

På Plusgymnasiet kan du välja mellan en rad olika yrkesprogram. Kontakta oss på skolan så berättar vi mer! Här kan du se filmen om Yrkesutbildningens år.

På Plusgymnasiet kan du välja mellan en rad olika yrkesprogram. Kontakta oss på skolan så berättar vi mer!
Här kan du se filmen om Yrkesutbildningens år.

3:e maj 2016 - Skövde

Studenten 2016

Här följer schemat för våra studenter

Fredag den 3/6 Student

08.00 Start på Plusgymnasiet med fotografering
9.00- 10.00 Avslutning i kyrkans hus
10.00- 11.45 Avslutningslunch på Plateaux med spex och underhållning
12.00 Utspring i kyrkoparken
12.50 Buss till Arena för kortege
13.00 Uppställning för kortege vid Arena Skövde
13.15 Kortegestart

14:e april 2016 - Skövde

Vi närmar oss Studentveckan

Såhär kommer studentveckan se ut för våra treor:

Måndag Lektioner enligt schema
Tisdag Städning av skåp, återlämning av böcker, utvärdering, mentorsdag. Se information på schoolsoft.
Onsdag Aktivitetsdag
Torsdag Kompledig
3/6 Fredag Student
08.00 Start på Plusgymnasiet med fotografering
9.00- 10.00 Avslutning i kyrkans hus
10.00- 11.45 Avslutningslunch på Plateaux med spex och underhållning
12.00 Utspring i kyrkoparken
12.50 Buss till Arena för kortege
13.00 uppställning för kortege vid Arena Skövde
13.15 Kortegestart
14.00 Kortege åter på arenan

5/6 studentbal

14:e mar 2016 - Skövde

Plusgymnasiet Skövde utsedd till årets skola!

När UF-mässan i Skaraborg arrangerades i förra veckan tog Plusgymnasiet i Skövde hem storvinsten. Skolan blev utsedd till Årets skola i Skaraborgs län!

Juryn motivering löd:

Årets Skola

Plusgymnasiet i Skövde

Årets skola har mycket goda relationer med näringslivet och en tydlig ambition om att bredda UF-företagande till alla program på skolan. Med en aktiv skolledning och driftig personal har denna unga skola i UF-världen vuxit sig stor på kort tid. Med glädje och energi uppmuntrar skolan till entreprenörskap och skapar bra förutsättningar för att utveckla företagsamma elever.

Årets skola är Plusgymnasiet Skövde

 

Vill du veta mer om hur elever och personal på skolan jobbar med UF-företagande får du gärna höra av dig till skolan eller komma på ett besök! Boka en tid hos vår rektor Catarina Higgins, tel 072-7341999 eller catarina.higgins@plusgymnasiet.se

Elin Ludvigsson

Ålder16
SkolaSundsvall
InriktningStylist
FramtidsplanerAtt bli en känd frilansande stylist
"Det är en bra mix av äldre och yngre lärare"

Läs mer

Johanna Blomster

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut
"Jag får mycket inspiration av mina lärare"

Läs mer

Axel Alfredsson

Ålder16
Skola Skövde
InriktningHotell- och turism-programmet Resor, hotell och konferens
FramtidsplanerJobba som reseledare på ett kryssningsfartyg eller på ett hotell utomlands
"Man får en personlig relation med lärarna"

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Saemon Yousef

Började gymnasiet2013
SkolaJönköping
ProgramSOS - Skydd, omsorg & säkerhet
Det bästa med Plusgymnasiet är våra underbara lärares stöd. De är väldigt engagerade och det gör att vi lär oss saker som vi har nytta av i framtiden.

Läs mer

Backstage galleri

Filter:
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Namn Fyll i ditt namn
Mail Mailadressen måste innehålla @
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror
Stad... ▼
Program... ▼
Skolstart... ▼

* Vill du följa med en elev som läser programmet som du är intresserad av? Klicka bara i rutan och fyll i formuläret så bokar vi ett skuggningstillfälle.

KONTAKT

Plusgymnasiet Skövde
S:ta Helenagatan 8
541 30 Skövde
Karta

Reception: 0500-659 801
skovde@plusgymnasiet.se

SJUKANMÄLAN

Telefon: 0500-659 801

Telefon: