Uddevalla

Öppet hus 11 april
18.00-20.00

ÖPPET HUS PÅ PLUSGYMNASIET UDDEVALLA!

Den 6 april kl 17-19 kan du besöka oss på skolan och få veta mer om våra program när vi har prova-på-dag.
Våra elever visar dig runt på skolan och du får möjlighet att testa hur det är på våra program.  Självklart finns lärare och rektor på plats för att svara på frågor.

Vi ses!
Elever & personal på Plusgymnasiet Uddevalla

×

Plusgymnasiet i Uddevalla startade 2008 och ligger mitt på Kungstorget. Vi erbjuder både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta vår biträdande rektor Erika Halma erika.halma@plusgymnasiet.se så bokar vi in en tid som passar.

Vårt läge i centrala Uddevalla gör att det är mycket enkelt att pendla till skolan med buss eller tåg. Vi erbjuder nio utbildningar som du kan läsa mer om nedan. Skolan har såväl traditionella undervisningslokaler som specialsalar. För till exempel stylisterna har vi särskilda salonger och för musikeleverna har vi studios och ensemblerum för musikproduktion.

Mentorskapet är en central del i varje elevs utveckling mot att nå sina examensmål, därför har du som elev en egen mentor. På Plusgymnasiet Uddevalla erbjuder vi tid utanför schemat där alla elever får individuellt stöd för att nå just sina mål. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam, där alla elever ges stöd.

Varmt välkommen!

Våra program


Nyheter


1:e sept 2017 - Uddevalla

Personlig tränare med fokus på framtiden

I juni i år tog Klara Nilsdotter studenten från Plusgymnasiet i Uddevalla. Efter tre år på gymnasiet är hon nu certifierad personlig tränare och jobbar på en träningsanläggning.

Klara har alltid varit intresserad av träning och hälsa och därför kändes utbildningen Träning och ledarskap på Plusgymnasiet som ett naturligt val.

– Som elev på Träning och ledarskap får man möjlighet att genomgå en utbildning hos Nordic Academy of Sweden. Om man klarar den blir man certifierad personlig tränare och kan börja jobba direkt efter studenten.

Det är verkligen träning hela dagen. Det gillar jag.

Och Klara fixade utbildningen och examineringen med bravur. Under två hårda veckor i våras befann hon sig på ett bootcamp i Göteborg tillsammans med elever från fyra andra Plusgymnasium. Där fick de lära sig saker som hur man bemöter en kund, hur man tränar olika muskelgrupper och hur man hjälper kunden att hitta rätt med sin träning.

– Innan de två proven på fyra timmar var jag jättenervös. Men jag klarade det, och jag tror det är för att jag i grunden tycker att friskvård är väldigt roligt. Det var en intensiv utbildning, och jag tror inte att man klarar det om man tycker att det tråkigt.

Idag jobbar hon som personlig tränare på ett gym i sin hemkommun Tanumshede. Det jobbet landade hon ganska snabbt efter studenten, och precis efter vår intervju ska hon ta emot sin första egna kund som PT.

– Det ska bli spännande. Jag tror att en av de viktigaste sakerna att tänka på som PT är att se till kundens behov. Under mina tre år på Plusgymnasiet fokuserade vi mycket på att alla är lika mycket värda och att man ska möta människor där de är. Alla har inte samma förutsättningar. Det är en lärdom jag tar med mig i mitt yrkesliv.

Mitt mål är att starta ett eget företag inom träning.

I framtiden planerar Klara att starta sitt eget företag inom personlig träning. Till att börja med vill hon skapa sig ett namn i sin hemkommun, men på sikt funderar hon på att satsa i större städer som Stockholm eller Göteborg.

– Vi får se. Målet är helt klart att starta ett eget företag en dag. Men det fina med att jobba inom träningsbranschen är att man alltid kan gå fler kurser och specialisera sig. Kanske vill man jobba inom tyngdlyftning, medicinsk träning eller kost och hälsa. Man kan alltid bygga på sitt CV, det gillar jag, säger Klara.

9:e januari 2017 - Uddevalla

Välkommen tillbaka till en ny termin

Vi på Plusgymnasiet i Uddevalla hoppas att du haft ett härligt jullov.
Just nu har du kanske många funderingar kring ditt gymnasieval. Därför har vi samlat den vikigaste informationen åt dig.

Gymnasievalet i Uddevalla är öppet fram till den 3 februari.
antagningsenheten kan du registrerar ditt gymnasieval. Ring0522-44 08 30 eller maila dem om du har frågor. Studie- och yrkesvägledare på din skola kan också hjälpa dig med din sökregistrering.

Har du frågor om vår skola eller våra program kan du alltid skriva till oss så svarar rektor eller någon av våra programlärare på mailen uddevalla@plusgymnasiet.se eller ring oss 0522-60 76 00

Vill du prova på något av våra program är välkommen till oss på skuggning. Kontakta oss på skolan så bokar vi in en dag på det program du är intresserad av.

Hoppas vi får ha lära känna dig mer i höst som elev på något av våra program!

20:e dec 2016 - Uddevalla

God jul önskar vi på Plusgymnasiet

Vår rektor, personal och elever hoppas att du får en riktigt härlig jul!

Hej!

Som rektor för Plusgymnasiet i Uddevalla vill jag passa på att önska en riktigt god jul och avkopplande ledighet!

Våra elever och lärare har jobbat hårt tillsammans mot sina mål och nu ser vi alla fram emot ett härligt jullov.

Om du går i 9:an kommer du strax göra ditt gymnasieval. Ett stort och spännande val som en del säkert kan känna oro inför. Gör inte det.
Har du frågor eller vill prova något av programmen på vår skola har du fortfarande möjlighet att följa någon av våra elever. Då får du chansen att känna stämningen på vår skola och ställa alla frågor i lugn och ro.
Ring eller maila mig så hjälper jag dig.

Vi hoppas givetvis även få träffa dig på vårt öppna hus den 19 januari.

I menyn till vänster kan du också klicka på Sök till oss. Där hittar du alla länkar och telefonnummer till antagningsenheten där du kan ställa frågor om gymnasievalet och antagningen. Det är också där du gör ditt gymnasieval.

Varma hälsningar
Eva Sundelius, rektor på Plusgymnasiet i Uddevalla

16:e dec 2016 - Uddevalla

Deras sång har gjort succé på Facebook

Annie Andersen och Matilde Andersen Molander (som också är en av skolans ambassadörer) spelade in sin version av O Helga natt och filmen har redan gjort succé på Facebook.

Så här skrev det om tjejerna i Expressen i veckan http://www.expressen.se/gt/deras-version-av-kanda-julsangen-ger-rysningar/

 

Är du också intresserad av Estetiska programmet, inriktning musik och vill se hur det är att läsa på vår skola?

Boka en skuggning hos oss så får du kanske möjligheten att följa med Annie eller Matilde en dag på programmet.
Ring eller maila oss så bokar vi en dag som passar.

 

 

Jennie Rönnbrandt

Ålder19
SkolaUddevalla
InriktningSamhällsvetenskap
FramtidsplanerJag vill arbeta med något där jag får skriva
"Vi fick vara journalister på en konsert"

Läs mer

Elin Ludvigsson

Ålder16
SkolaSundsvall
InriktningStylist
FramtidsplanerAtt bli en känd frilansande stylist
"Det är en bra mix av äldre och yngre lärare"

Läs mer

Johanna Blomster

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut
"Jag får mycket inspiration av mina lärare"

Läs mer

Jonathan Lundin

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister
"Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!"

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Sara Lind

PraktikplatsMio
SkolaKristianstad
ProgramFörsäljning och marknadsföring
Jag tycker om att skolan, trots att den har vuxit mycket, fortfarande känns som en liten skola. Alla känner varandra, alla är glada och trevliga. Jag valde Plusgymnasiet för att jag inte vill försvinna i mängden på en stor skola. Här är det så mycket mer personligt!

Läs mer

Evelina Gustafsson

Gör nugår Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhällsvetenskap på Plusgymnasiet i Karlstad.
Intressen Träning och hälsa och är väldigt intresserad av politik
Drömmer omAtt bli personlig tränare och arbeta inom politiken
"Jag vill att det jag gör ska ha betydelse"

Läs mer

Lejla Smajlovic

Började gymnasiet 2014
SkolaKalmar
ProgramSamhäll
"På plusgymnasiet är det väldigt viktigt att alla ska må bra och känna en trygghet. Rektorn och lärarna bryr sig väldigt mycket om eleverna och gör allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. De värdesätter våra önskningar och idéer."

Läs mer

Saemon Yousef

Började gymnasiet2013
SkolaJönköping
ProgramSOS - Skydd, omsorg & säkerhet
Det bästa med Plusgymnasiet är våra underbara lärares stöd. De är väldigt engagerade och det gör att vi lär oss saker som vi har nytta av i framtiden.

Läs mer

Luciana Fares

Började gymnasiet 2013
SkolaNorrköping
ProgramSamhäll
"Hela skolan är som en familj där alla lärare och elever känner varandra inom programmet. Det är mycket kontakt mellan lärare och elever och jag gillar att alla lärare kan mitt namn. Det finns lärare här som är helt underbara och dessutom rättvisa med betygen."

Läs mer

Edwin ”Milwin” Lindberg

Gör nuLäser musikproduktion på Plusgymnasiet
SkolaUddevalla
InriktningArtisten
DrömAtt kunna leva på musiken och spela ute i världen
Han drömmer om att stå på scen med Steve Angello. Och vissa säger att han är Uddevallas egen Avicii. Edwin "Milwin" Lindberg har siktet inställt på att sätta sitt namn på den svenska dj-kartan.

Läs mer

Sociala medier

Filter:
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.

KONTAKT

Plusgymnasiet Uddevalla
Kungstorget 5
451 30 Uddevalla
Karta

Reception: 0522-60 76 00
uddevalla@plusgymnasiet.se

SJUKANMÄLAN

Telefon: 0522-607 601

Telefon: