Edwin ”Milwin” Lindberg

Han drömmer om att stå på scen med Steve Angello. Och vissa säger att han är Uddevallas egen Avicii. Edwin ”Milwin” Lindberg har siktet inställt på att sätta sitt namn på den svenska dj-kartan.

Gör nuLäser musikproduktion på Plusgymnasiet
SkolaUddevalla
InriktningArtisten
DrömAtt kunna leva på musiken och spela ute i världen

I källaren i familjens villa i Uddevalla har Edwin Lindberg sin studio. Det är här han spenderar nästan all sin lediga tid numera.

– Från fyra, när jag kommer hem från skolan, fram till tio på kvällen är det här jag är, säger Edwin och tar av sig skorna innan han kliver in i sin lilla studio.

En dator med keyboard, ett dj-bord, en turkos elgitarr och en soffhörna. Mycket mer får inte plats. Utanför i det stora källarrummet står ett trumset. Det är en musikalisk familj Edwin är uppväxt i.

– Min far är musiker, min storebror producerar också musik och min lillasyster går i musikklass. Även mamma sjöng när hon var yngre och morfar spelade i band.

Så att musiken alltid fått stort utrymme i Edwins liv kanske inte är så konstigt, men hur kommer det sig att det var just dj-båset han fastnade för?

– Det började när jag var tolv år, då spelade vi mycket fotboll uppe på Skogslyckans fritidsgård. Det var alltid musik på när vi spelade och jag frågade ofta om jag fick byta låt.

Detta uppmärksammade en av fritidsledarna på gården.

– Han frågade om jag tyckte det var kul, och sedan fick jag vara med när fritidsgårdarna hade sina discon.

Sedan växte intresset och Edwin lärde sig på egen hand att skapa egen housemusik. Och redan som femtonåring fick han spela första gången på restaurangen Harrys här i Uddevalla.

– Egentligen var jag för ung, och det är jag ju fortfarande, men det finns en speciell dispens från Arbetsmiljösverket.

Edwin längtar till sin 18-års dag i februari. Det är då en ny värld väntar för honom, eller för Milwin, som han heter när han står i dj-båset. Namnet har han tagit från sina namn Edwin och Milton. Edwin verkar vara förberedd på att göra sig en karriär, han har redan flera låtar klara och många pågående projekt. Han har även en egen manager, som arbetar med flera kända artister, men än så länge vill han hålla sig själv och sina planer för Milwin lite hemliga.

– De som är nyfikna får följa mig på sociala medier framöver.

När jag frågar vilka hans förebilder är pekar han på väggen bakom mig. Där hänger de fint inramade bredvid varandra – Alesso, Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Några av de allra största dj-stjärnorna just nu. Och det är upp till dem som Edwin vill.

– Drömmen är ju att bli dj, och att kunna leva på det.

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.