Johanna Blomster

”Jag får mycket inspiration av mina lärare”

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut

Jag valde Plusgymnasiet för att jag är intresserad av styling, och skolan verkade kunna erbjuda mig en väldigt bred utbildning inom det området. Jag läste på lite om skolan på internet och ångrar verkligen inte mitt val. På programmet Stylist fick vi lära oss allt om smink, hår, naglar och kläder. Vi fick lära oss allt från en vardagssminkning till hur man sminkar fram ett skotthål i pannan. Inom naglar hade vi en väldigt duktig och erfaren lärare som lärde oss alla olika metoder inom nagelförlängningar och manikyr. Vi lärde oss faktiskt så mycket att man aldrig hann tröttna på något.

Jag var med i elevrådsstyrelsen som samarbetar mycket med lärarna och rektorerna, så alla elever får göra sin röst hörd. Det tycker jag är väldigt viktigt för att en skola ska fungera bra. Det bästa med skolan var sammanhållningen. Inte bara mellan elever, utan även bland lärare och elever. Alla kunde prata med alla och det skapade en väldigt trevlig och trygg arbetsmiljö. Utan att överdriva så kan jag säga att lärarna på skolan är de bästa jag någonsin haft. De var duktiga på att lära ut på ett intressant sätt, och om man behövde extrahjälp så erbjöd de det utan att tveka. Jag fick mycket inspiration av mina lärare, och förhoppningsvis ser ni mig som professionell makeup-artist eller nagelterapeut om några år!