Jonathan Lundin

”Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!”

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister

Anledningen till varför Plusgymnasiet i Örebro föll mig i smaken, var för att det verkade vara en nyskapande skola med engagerade pedagoger som vågade tänka utanför lådan, för att komma med nya sätt att motivera och engagera eleverna. Det fanns också den där gemenskapen mellan en elev och en lärare som bara finns på mindre skolor, där man blir sedd och accepterad för vem man är. Att man inte bara blir en i mängden utan att varje person blir sedd, det var otroligt viktigt för mig! Precis som i politik, så är möjligheten att kunna förändra och låta varje person få chansen att bli hörd något som Plusgymnasiet inte bara gillar, utan även uppmuntrar till. Att skolan har fräscha, centrala och moderna lokaler var bara ett av plusen och anledningarna till varför jag valde Plusgymnasiet. Det bästa med skolan som jag har märkt nu efteråt, är att alla lärare är så sjukt bra. Varje lärare har sin egen personlighet och visar hela tiden att de vill att jag som elev ska nå upp till mina förhoppningar och min potential. Lärare som man inte ens har i en kurs vet vem man är och säger glatt ”hej, Jonathan!”, det är något jag tror är ganska unikt för Plus här i Örebro.

Jag går på samhällsprogrammet med inriktningen beteende, vilket är perfekt för dig som vill lära dig mer om hur människan fungerar samtidigt som det är en stabil grund för vidare utbildning. Vi arbetar ofta med en liten mix av både det teoretiska och det praktiska, ibland kan det handla om att hålla en presentation om konflikten i Syrien, där man lär sig att leta och kritiskt granska olika källor och ibland handlar det om att göra en podcast på engelskan. Detta gör att vi får en stor användning av våra Macbooks, både för att skriva och för att skapa digitala projekt. Motiveringen ökar genom att skolan för undervisningen till vår planhalva! I framtiden vill jag vidareutbilda mig till lärare, fast om chansen att bli statsminister kommer upp, så skulle väl det vara ganska skoj också!