Luciana Fares

”Hela skolan är som en familj där alla lärare och elever känner varandra inom programmet. Det är mycket kontakt mellan lärare och elever och jag gillar att alla lärare kan mitt namn. Det finns lärare här som är helt underbara och dessutom rättvisa med betygen.”

Började gymnasiet 2013
SkolaNorrköping
ProgramSamhäll

Jag är glad men envis, gillar utmaningar och vill testa nya saker. På fritiden går jag på gymmet och umgås såklart med mina bästa vänner. Innan jag började här så hade jag hört att skolan var bra. Att man kunde umgås med kompisar på rasterna och fokusera på lektionerna. På mitt program är det stressigt ibland med en hel del att göra, men om man planerar går det fint och tar inte all ens tid. Det är mycket som är bra med Plusgymnasiet och jag älskar min klass!

Hela skolan är som en familj där alla lärare och elever känner varandra inom programmet. Det är mycket kontakt mellan lärare och elever och jag gillar att alla lärare kan mitt namn. Det finns lärare här som är helt underbara och dessutom rättvisa med betygen. Går jag efter kriterierna i de uppgifter jag gör, får jag det betyg jag är värd. Vi får ofta uppgifter som hänger ihop i flera ämnen där lärarna samarbetar och det är bra. Jag trivs med lärarna och kan prata med dem om allt efter lektionen. De är liksom inte bara mina lärare. Lärarna här respekterar elevers olika behov och man får den hjälp man kommit överens om. Mentorerna bryr sig jätte­mycket och min mentor lägger mycket tid på mig. Om vi klagar på något så försöker lärarna och rektorerna verkligen göra något åt det.

Ett skolarbete jag gick in för väldigt mycket var ett projekt om Syrien som jag gjorde för en tid sedan. På redovisningen blev det en stor diskussion, men jag kunde svara på alla argument. Det kändes jättebra och jag var väldigt stolt efteråt. Jag har också gjort ett arbete om minoritetsspråk, där jag valde att redovisa genom att göra en film. I framtiden drömmer jag om att hjälpa de som är mest hjälplösa på ett fängelse i USA. Jag vill vara en samtalsvän för de som behöver. Jag vill också bygga upp fritidsverksamheter som förebygger kriminalitet bland ungdomar