Ninnie Olsson

Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode

Jag kollade runt på lite olika skolor, men fastnade för Plusgymnasiet eftersom man fick ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar. Plusgymnasiet kändes bra organiserat och verkade jättebra om man vill jobba med mode men inte vet exakt hur. Vi jobbar mycket i teman, både i grupp och individuellt. Man får låta kreativiteten flöda och jobba mycket självständigt, men behöver man hjälp så får man det. Det gör att man utvecklas och vågar ta egna beslut. Vi får utveckla en helhet med kläder, hår, smink och naglar inom olika teman. Praktiken, APL som ingår är jättebra, man utvecklas när man får se hur det går till på riktigt. Det bästa med Plusgymnasiet är att lärarna verkligen vill hjälpa en. Vi har mycket frihet under ansvar, men lärarna finns där som ett bra stöd. Fokusveckan är också en väldigt bra grej. Under sista veckan på terminen har man en uppsamlingsvecka då man kan höja sina betyg och komma ifatt med saker man missat. Våra lärare är jättebra och det går att prata med alla.

Genom skolan har jag och några andra stylat modeller på modevisningar på Triangelns köpcentrum flera gånger. I ettan var jag med och sminkade på en teaterföreställning. Jag gjorde min APL hos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar för bland annat Country Life, Mama, Damernas värld samt reklamfotograferingar. Jag och några andra var också med och sminkade för en mode­visning som vi hade i samband med PlusAwards. På fritiden brukar jag kolla mycket på internet och i tidningar efter inspiration och nya produkter. Jag håller koll på modetrender, sminkar kompisar och mig själv för att öva. Man kan nästan säga att jag pluggar på min fritid. Jag umgås också med kompisar, min familj och läser böcker, gärna på engelska. I framtiden kommer jag att läsa vidare, helst i USA. Jag vill antingen läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode.