UF-skola

Hos oss på Plusgymnasiet i Gävle kommer du som elev under åk.2 få möjligheten att starta och driva ett eget UF-företag.

Eleverna väljer själva den affärsidé ni vill jobba med, undersöker marknaden och skaffar startkapital. Till er hjälp har ni utbildningsmaterial, era lärare, minst en rådgivare från näringslivet och medarbetare från Ung Företagsamhet. Under detta lärorika år kommer ni även att få medverka på föreläsningar och olika mässor. Syftet med UF är att du som elev ska få lära dig om företagande, från idé till driften av företaget och slutligen avveckling.

Ung företagsamhet ger resultat
Att få träna på att driva ett företag kommer att utveckla dina egenskaper såsom kreativitet och företagsamhet. UF kommer dessutom att förbereda dig inför ditt kommande arbetsliv och stärka ditt självförtroende. Det är också en fin merit till ditt CV! Olika forskare påvisar att elever som drivit UF under sin gymnasietid senare i livet:

• får högre medelinkomst
  • blir chefer i större utsträckning
  • har en högre etablering på arbetsmarknaden
  • Har du en fråga?

Plusgymnasiet Gävle