Plusgymnasiet i Göteborg

Coachande mentorskap och god gemenskap – för din utveckling

Träning, massage och ledarskap

Träning, Massage & Ledarskap passar dig som är intresserad av att arbeta inom den växande hälsobranschen. Du får möjlighet att ta en diplomering inom gymträning – gyminstruktör, svensk klassisk massage och spaterapeut, ledarskap på grupp – och individnivå, och träna på att driva eget företag. Om du gillar fysisk aktivitet, ledarskap och massage samt är intresserad av människors hälsa, då passar vårt program dig!

Försäljning och marknadsföring

Försäljning och marknadsföring är ett yrkesprogram som passar dig som vill arbeta med försäljning eller starta ett eget företag. Du vill träffa människor som nått framgång med sina affärsidéer. Praktisk erfarenhet och möjlighet att läsa vidare är viktigt för dig.

Resor, hotell och konferens

Du är en nyfiken glädjespridare som gillar språk och att ge service. Du har förmågan att möta och hjälpa människor i olika situationer. Vill du ha en händelsefull vardag med varierande arbetsuppgifter? Drömmer du om att kunna arbeta utomlands? Då passar du in på programmet Resor, hotell & konferens.

Stylist

Har du koll på det senaste och vill inspirera och hjälpa andra? Vill du lära dig mer om skönhet och trender när det gäller personlig stil, mode, hud och hår? På vårt stylistprogram lär dig styling från topp till tå. Plusgymnasiet är Sveriges största utbildare av stylister.

Kriminologi

Inriktningen beteendevetenskap på samhällsvetenskapsprogrammet ger dig kunskaper om människans utveckling och varför vi agerar som vi gör i olika situationer. På vår fördjupning kriminologi får du lära dig om hur människor tänker och agerar vid brott, vem som drabbas av brott, vem som fastnar i ett kriminellt beteende och hur samhället jobbar för att bekämpa brottslighet. Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett program som förbereder sig för vidare studier. Programmet som passar dig som vill vidareutbilda dig till polis, kriminolog, psykolog eller helt enkelt är intresserad av ämnena.

5 december 17.30 - 19.00

Lär känna vår skola och få chansen att ställa alla de frågor du kan tänkas ha genom att besöka vår skola på öppet hus. Intresserad av stylistprogrammet? Då är du välkommen till Ekelundsgatan 1. Övriga program har öppet hus på Lyckans väg 2.

Lär känna vår skola och det program du är intresserad av på djupet genom att besöka vår skola som elev för en dag, passa på att ställa alla de frågor du kan tänkas ha.

Att gå på Plusgymnasiet

Har du ytterligare frågor? Kontakta oss

Hur ser era scheman ut?

De flesta lektioner startar mellan 8.30 och 9.00 och skoldagen är slut mellan 14 och 16. Men det kan såklart variera.

Var äter ni lunch?

Vi serverar lunch från ett cateringföretag i vår skolmatsal. Det finns två rätter att välja på, samt salladsbuffé och mackor.

Var har ni idrott?

Vi har idrott i en idrottshall inte så långt från skolan. Våra elever kan ibland även ha pass på Nordic Wellness som ligger vid Clarion Hotel.

Får man en dator att jobba på?

Vi jobbar med Chromebooks, i Google Drive och Google Classroom. Alla elever får ett digitalt verktyg att låna under skoltiden.

Har ni tillgång till kurator och liknande?

Ja, på skolan finns specialpedagog, kurator, skolsköterska och SYV.

Plusgymnasiet Göteborg

Lyckans väg 2, 412 56 Göteborg