Hår & Make-up stylist (HVSTY)

Hantverksprogrammet med inriktning stylist är ett yrkesprogram där du har möjlighet att skaffa dig behörighet till högskola och universitet. Programmet har studievägskod HVSTY.

Är du kreativ? Tycker du om färg och form, att arbeta med händerna, att möta människor och driva projekt? Välkommen till vårt Hantverksprogram, hår- och make-upstylist!

På stylistprogrammet lär du dig givetvis hur man lägger make up och ordnar frisyrer i olika stilar och i olika sammanhang, det allra nyaste och hur man gjorde förr och allt där emellan. Du kommer dock att lära dig så mycket mer! Du lär dig om material och produkter, om lagar och bestämmelser, kunskap om branschen och dess historiska utveckling, om miljöpåverkan och om din egen arbetsmiljö som hantverkare. Du tränar även din förmåga att beräkna kostnader, material och tidsåtgång. Du lär dig nyttiga arbetssätt som du kan ha med dig överallt efter gymnasiet om hur man sätter igång, planerar och genomför målinriktade processer. Vi vill att du utvecklar tilltro till dina personliga resurser, vi vill stimulera din kreativitet och lust att anta utmaningar och ta ansvar för att omsätta idéer i praktisk verksamhet. Allt du lär dig får du öva på och utveckla under APL*, alltså arbetsplatsförlagt lärande i salonger och butiker runt om i Malmö eller grannkommuner. I vår grundutbildning kan du bli certifierad hår- och make up-stylist.

På vårt stylistprogram kan du välja en fördjupning i yrkeskurser och lära dig styla också i fråga om kläder, i stil, färg och form och vad människor passar i. Du får en fördjupning i hantverksämnen och har möjlighet att få diplom i Färganalys, Stilanalys, Manlig stil och image och Personal shopping och blir då även certifierad Personal Shopper. Detta breddar givetvis dina möjligheter till jobb direkt efter examen!

Hantverksprogrammet är yrkesförberedande, men du kan också läsa in högskolebehörighet. Vill du, finns möjligheten att lära mer om eget företagande. Vi ser till att du har grunderna för att få jobb, som anställd eller som egenföretagare, vare sig du pluggar vidare eller inte.

*Arbetsplatsförlagt lärande = 15 veckors praktik

Poängplan


Programgemensamma ämnen Hantverksprogrammet (400p)
Entreprenörskap100p
Hantverk introduktion200p
Tradition och utveckling100p
Gymnasiegemensamma ämnen (600p)
Engelska 5100p
Historia 1a150p
Idrott och hälsa 1100p
Matematik 1a100p
Naturkunskap 1a150p
Religionskunskap 150p
Samhällskunskap 1a150p
Svenska 1100p
Inriktning – övriga hantverk (500p)
Hantverksteknik 1200p
Hantverksteknik 2200p
Material och miljö100p
Programfördjupning (700p)
Hantverksteknik 3200p
Hantverksteknik 4200p
Hantverksteknik 5200p
Svenska 2 - inriktning Högskola 100 eller HAVHNT04s+04s2 Hantverksteknik 4s&4s2 - inriktning Yrkesfördjupning100p
Individuellt val – kontakta skolan för exakt kursutbud (200p)
För information om kursutbud på individuellt val, kontakta skolans rektor.200p
Gymnasiearbete (100p)
Gymnasiearbete100p

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.