Malmö

På Plusgymnasiet i Malmö erbjuder vi utbildningarna Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap, Ekonomi och Stylist. Våra lokaler ligger bredvid Kungsparken i Malmö, fem minuters promenad från centralen och Gustav Adolfs torg. Plusgymnasiet i Malmö tar inte in några nya elever höstterminen 2018.

Våra program


Nyheter


30:e maj 2017 - Malmö

STUDENT 2017 fredag 9/6

Utspringet på balkongen mot kanalen sker enligt följande tider:


Kl. 14.30: SaSam14
Kl. 14.45: Eko14
Kl. 15.00: Style_Spa14
Kl. 15.15: SaBet14_SaMed14

6:e april 2017 - Malmö

Plusgymnasiets elever får fullfölja sin utbildning på skolan

Igår fick elever och personal på Plusgymnasiet i Malmö veta att skolan skulle avvecklas efter vårterminen. Detta eftersom allt färre elever sökt sig till skolan de senaste åren. Idag beslutade ledningen för AcadeMedia att upphäva beslutet och låta de elever som går på skolan att fullfölja sin utbildning. Beslutet om att inte ta in några nya elever i årskurs 1 till hösten kvarstår.

Det ursprungliga beslutet innebar att skolan skulle avvecklas efter vårterminen 2017 och att alla elever i årskurs 1 och 2 skulle erbjudas plats på två av AcadeMedias andra gymnasieskolor i Malmö. Det beslutet är nu upphävt och därmed får alla elever fullfölja sin utbildning på skolan.
– Vi hade många och långa samtal med eleverna på skolan under gårdagen. Under de samtalen stod det klart att vi hade missbedömt elevernas starka band till skolan, sina lärare och övriga elever. Jag rapporterade detta till ledningen under gårdagen och eftersom det ursprungliga beslutet fattades utifrån vad vi trodde var bäst för våra elever, var vi överens om att vi måste vara rakryggade och ändra oss när vi inser att så inte är fallet. Vill våra elever och lärare att vi slutför det här tillsammans så ska vi verka för att det blir möjligt, säger Lena Ericsson, verksamhetschef för Plusgymnasiet.

20:e dec 2016 - Malmö

God jul önskar vi på Plusgymnasiet

Vår rektor, personal och elever hoppas att du får en riktigt härlig jul!

Hej!

Som rektor för Plusgymnasiet i Malmö vill jag passa på att önska en riktigt god jul och avkopplande ledighet!

Våra elever och lärare har jobbat hårt tillsammans mot sina mål och nu ser vi alla fram emot ett härligt jullov.

Om du går i 9:an kommer du strax göra ditt gymnasieval. Ett stort och spännande val som en del säkert kan känna oro inför. Gör inte det.
Har du frågor eller vill prova något av programmen på vår skola har du fortfarande möjlighet att följa någon av våra elever. Då får du chansen att känna stämningen på vår skola och ställa alla frågor i lugn och ro.
Ring eller maila mig så hjälper jag dig.

Vi hoppas givetvis även få träffa dig på vårt öppna hus den 28 januari.

I menyn till vänster kan du också klicka på Sök till oss. Där hittar du alla länkar och telefonnummer till antagningsenheten där du kan ställa frågor om gymnasievalet och antagningen. Det är också där du gör ditt gymnasieval.

Varma hälsningar
Petra Järrenberg, rektor på Plusgymnasiet i Malmö

7:e juli 2016 - Malmö

In i verkligheten på Samhällsvetenskapsprogrammet

Inom Samhällsprogrammet på Plusgymnasiet i Malmö letar lärare hela tiden efter nya vägar till en engagerande undervisning. Därför genomsyras inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap av ett praktiskt lärande där eleverna ofta lämnar klassrummets fyra väggar för att känna på verkligheten runtomkring dem.

— Även fast det är ett teoretiskt program så försöker vi väva in de praktiska inslagen så ofta vi kan, just för att eleverna ska få så stor variation som möjligt i sitt lärande, säger Nina Andersson, lärare på Samhälsvetenskapsprogrammet.

Hennes kollega Andreas Klaar berättar att det inte minst visade sig under hösten då många människor på flykt kom till Malmö. Det fick eleverna att själva engagera sig i en insamling och lärare kunde samtidigt koppla det till undervisningen.

— En av samhällsklasserna startade en insamling på eget initiativ. De åkte runt i stan och var på Malmö central och delade ut mat och förnödenheter. Samtidigt jobbade vi med temat ”På flykt” inom undervisningen, säger Andreas som är lärare i bland annat samhällskunskap och historia.

— Vi hade även en debatt i aulan med en representant från varje parti som sitter i kommunfullmäktige om situationen och vad som behövde göras. Det var väldigt uppskattat bland eleverna, fortsätter Andreas.

På samhällsinriktningen jobbar de med ämnesöverskridande samarbeten. Bland annat när de två kurserna internationella relationer och samhälle slogs ihop för treorna jobbade eleverna med att analysera hur staden Malmö är uppbyggd.

— För att det ska bli så intresseväckande som möjligt så tittade vi bland annat på mänskliga rättigheter i olika aktuella konflikter i världen men de har också undersökt staden Malmö och tittat på stadsplanering och segregation, säger Anna.

För beteendevetarna är det ett annat fokus. De fördjupar sig istället i kurser som sociologi, kriminologi och kommunikation.

— Inom kriminologin kan de använda teorier till sitt gymnasiearbete i trean för att förklara ett samhällsproblem, berättar Anna.

Samhällsprogrammet har också ett samarbete med Lunds universitet som yttrar sig i studiebesök och föreläsningar så eleverna får se vad de kan göra i framtiden.

— Det är viktigt att rikta kontakt mot högskola och universitet. Sanimir Resic som är docent i europastudier i Lund har varit här och föreläst och vi har även varit på studiebesök hos honom, berättar Anna.

Jennie Rönnbrandt

Ålder19
SkolaUddevalla
InriktningSamhällsvetenskap
FramtidsplanerJag vill arbeta med något där jag får skriva
"Vi fick vara journalister på en konsert"

Läs mer

Elin Ludvigsson

Ålder16
SkolaSundsvall
InriktningStylist
FramtidsplanerAtt bli en känd frilansande stylist
"Det är en bra mix av äldre och yngre lärare"

Läs mer

Johanna Blomster

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut
"Jag får mycket inspiration av mina lärare"

Läs mer

Jonathan Lundin

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister
"Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!"

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Evelina Gustafsson

Gör nugår Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhällsvetenskap på Plusgymnasiet i Karlstad.
Intressen Träning och hälsa och är väldigt intresserad av politik
Drömmer omAtt bli personlig tränare och arbeta inom politiken
"Jag vill att det jag gör ska ha betydelse"

Läs mer

Lejla Smajlovic

Började gymnasiet 2014
SkolaKalmar
ProgramSamhäll
"På plusgymnasiet är det väldigt viktigt att alla ska må bra och känna en trygghet. Rektorn och lärarna bryr sig väldigt mycket om eleverna och gör allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. De värdesätter våra önskningar och idéer."

Läs mer

Luciana Fares

Började gymnasiet 2013
SkolaNorrköping
ProgramSamhäll
"Hela skolan är som en familj där alla lärare och elever känner varandra inom programmet. Det är mycket kontakt mellan lärare och elever och jag gillar att alla lärare kan mitt namn. Det finns lärare här som är helt underbara och dessutom rättvisa med betygen."

Läs mer

Sociala medier

Filter:
plusgymnasietmalmo
plusgymnasietmalmo

Utmaningarnas utmaning! HvSty16 Erik o WeGu💎 Guccigangs vs Weronicas gang! Grattis Guccigang!! REVANSCH krävs🤩

plusgymnasietmalmo

#HvSty16 Läggning och Elefant tork! Traditionella Brudklädsel produceras👑

Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
plusgymnasietmalmo

Lunchpaus #hvSty16

plusgymnasietmalmo

Fika i solen☀️personalen #liseberg

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.

KONTAKT

Plusgymnasiet Malmö
Gibraltargatan 2
211 18 Malmö
Karta

:

SJUKANMÄLAN

Telefon:

Mentor Martin Harrysson (Harry)
0722234800

Telefon:

Kvalitetsrapport 2016/2017