Uddevalla

Vi har bytt namn till Drottning Blankas Gymnasieskola! Besök vår nya hemsida här.

Förändringen innebär att vår skola drivs vidare som en Drottning Blanka-skola i samma lokaler, med befintlig personal, med samma ägare och med samma programutbud som tidigare. Målsättningen med förändringen är att skapa en stark utbildningsorganisation som kombinerar det som gör varje skola unik med styrkan i att jobba tillsammans.

För de elever som redan går på skolan innebär det här inga större förändringar. Verksamheten kommer att fortsätta precis som innan, fast under nytt namn och i ett sammanhang där skolan får ännu bättre förutsättningar att fortsätta utveckla undervisningen.

Våra program


Nyheter


6:e juli 2018 - Uddevalla

Vi blir en del av Drottning Blankas Gymnasieskola!

Under höstterminen blir Plusgymnasiet Uddevalla en del av Drottning Blankas Gymnasieskola och får nya systerskolor runt om i landet.

Till hösten 2018 byter vi namn till Drottning Blankas Gymnasieskola. Skolan blir genom namnbytet en del av ett Drottning Blankas Gymnasieskolor, vilket innebär att vår skola blir en del av en större utbildningsorganisation som kommer bestå av totalt 23 systerskolor över hela landet. Vår skola drivs vidare som en Drottning Blanka-skola i samma lokaler, med befintlig personal, med samma ägare och med samma programutbud som tidigare. Målsättningen med förändringen är att skapa en stark utbildningsorganisation som kombinerar det som gör varje skola unik med styrkan i att jobba tillsammans.

För de elever som redan går på skolan innebär det här inga större förändringar. Verksamheten kommer att fortsätta precis som innan, fast under nytt namn och i ett sammanhang där skolan får ännu bättre förutsättningar att fortsätta utveckla undervisningen.

Vi är glada över den här förändringen och ser många fördelar med att tillhöra Drottning Blankas Gymnasieskolor, som är en större verksamhet med en tydlig inriktning som vi tidigare samarbetat med. Drottning Blanka står för kvalitativa gymnasieskolor som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Elever som väljer våra skolor ska i hög grad göra det för att vi erbjuder ett sammanhang där de får en möjlighet att växa som medmänniskor och samtidigt göra skillnad för andra i närområdet och i världen. Det är en av anledningarna till att allt fler elever söker sig till dessa skolor. Genom att vara en del av Drottning Blanka får vi en möjlighet att samarbeta kring programutformning, kursutbud och pedagogisk utveckling.

8:e maj 2018 - Uddevalla

Studenten 2018

Studenten 2018 Torsdag 7 juni 10.30 – Samling på skolan 12.30 – Utspring/Mottag av familj och vänner 13.00 ca – Gemensamt sambatåg kungsgatan

Studenten 2018
Torsdag 7 juni

10.30 – Samling på skolan
12.30 – Utspring/Mottag av familj och vänner
13.00 ca – Gemensamt sambatåg kungsgatan

22:e feb 2018 - Uddevalla

Stylist-SM 2018

I år har vi på Plusgymnasiet Uddevalla äran att arrangera Stylist-SM!
Varmt välkomna till Torp köpcentrum (Hem-och fritidshuset) den 16 mars kl. 12.00!

1:e sept 2017 - Uddevalla

Personlig tränare med fokus på framtiden

I juni i år tog Klara Nilsdotter studenten från Plusgymnasiet i Uddevalla. Efter tre år på gymnasiet är hon nu certifierad personlig tränare och jobbar på en träningsanläggning.

Klara har alltid varit intresserad av träning och hälsa och därför kändes utbildningen Träning och ledarskap på Plusgymnasiet som ett naturligt val.

– Som elev på Träning och ledarskap får man möjlighet att genomgå en utbildning hos Nordic Academy of Sweden. Om man klarar den blir man certifierad personlig tränare och kan börja jobba direkt efter studenten.

Det är verkligen träning hela dagen. Det gillar jag.

Och Klara fixade utbildningen och examineringen med bravur. Under två hårda veckor i våras befann hon sig på ett bootcamp i Göteborg tillsammans med elever från fyra andra Plusgymnasium. Där fick de lära sig saker som hur man bemöter en kund, hur man tränar olika muskelgrupper och hur man hjälper kunden att hitta rätt med sin träning.

– Innan de två proven på fyra timmar var jag jättenervös. Men jag klarade det, och jag tror det är för att jag i grunden tycker att friskvård är väldigt roligt. Det var en intensiv utbildning, och jag tror inte att man klarar det om man tycker att det tråkigt.

Idag jobbar hon som personlig tränare på ett gym i sin hemkommun Tanumshede. Det jobbet landade hon ganska snabbt efter studenten, och precis efter vår intervju ska hon ta emot sin första egna kund som PT.

– Det ska bli spännande. Jag tror att en av de viktigaste sakerna att tänka på som PT är att se till kundens behov. Under mina tre år på Plusgymnasiet fokuserade vi mycket på att alla är lika mycket värda och att man ska möta människor där de är. Alla har inte samma förutsättningar. Det är en lärdom jag tar med mig i mitt yrkesliv.

Mitt mål är att starta ett eget företag inom träning.

I framtiden planerar Klara att starta sitt eget företag inom personlig träning. Till att börja med vill hon skapa sig ett namn i sin hemkommun, men på sikt funderar hon på att satsa i större städer som Stockholm eller Göteborg.

– Vi får se. Målet är helt klart att starta ett eget företag en dag. Men det fina med att jobba inom träningsbranschen är att man alltid kan gå fler kurser och specialisera sig. Kanske vill man jobba inom tyngdlyftning, medicinsk träning eller kost och hälsa. Man kan alltid bygga på sitt CV, det gillar jag, säger Klara.

Jennie Rönnbrandt

Ålder19
SkolaUddevalla
InriktningSamhällsvetenskap
FramtidsplanerJag vill arbeta med något där jag får skriva
"Vi fick vara journalister på en konsert"

Läs mer

Elin Ludvigsson

Ålder16
SkolaSundsvall
InriktningStylist
FramtidsplanerAtt bli en känd frilansande stylist
"Det är en bra mix av äldre och yngre lärare"

Läs mer

Johanna Blomster

Ålder19
SkolaStockholm
InriktningStylist
FramtidsplanerMake-up artist eller nagelterapeut
"Jag får mycket inspiration av mina lärare"

Läs mer

Jonathan Lundin

Ålder17
SkolaÖrebro
InriktningBeteendevetenskap
FramtidsplanerBli lärare, eller stadsminister
"Jag är politiskt intresserad, att få möjligheten att vara med och påverka är utan tvekan något av det roligaste som finns!"

Läs mer

Ninnie Olsson

SkolaPlusgymnasiet Malmö
Varför PlusgymnasietMan får ett helhetskoncept med mode, hår, smink och naglar
APL platsHos en frilansande stylist och har varit hennes assistent på fotograferingar
Framtidsdrömmar Läsa Fashion Merchandise och bli inköpare till någon stor klädkedja, eller så vill jag läsa någon mer stylistutbildning och frilansa inom mode
Läser hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Malmö.

Läs mer

Sara Lind

PraktikplatsMio
SkolaKristianstad
ProgramFörsäljning och marknadsföring
Jag tycker om att skolan, trots att den har vuxit mycket, fortfarande känns som en liten skola. Alla känner varandra, alla är glada och trevliga. Jag valde Plusgymnasiet för att jag inte vill försvinna i mängden på en stor skola. Här är det så mycket mer personligt!

Läs mer

Evelina Gustafsson

Gör nugår Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhällsvetenskap på Plusgymnasiet i Karlstad.
Intressen Träning och hälsa och är väldigt intresserad av politik
Drömmer omAtt bli personlig tränare och arbeta inom politiken
"Jag vill att det jag gör ska ha betydelse"

Läs mer

Lejla Smajlovic

Började gymnasiet 2014
SkolaKalmar
ProgramSamhäll
"På plusgymnasiet är det väldigt viktigt att alla ska må bra och känna en trygghet. Rektorn och lärarna bryr sig väldigt mycket om eleverna och gör allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. De värdesätter våra önskningar och idéer."

Läs mer

Saemon Yousef

Började gymnasiet2013
SkolaJönköping
ProgramSOS - Skydd, omsorg & säkerhet
Det bästa med Plusgymnasiet är våra underbara lärares stöd. De är väldigt engagerade och det gör att vi lär oss saker som vi har nytta av i framtiden.

Läs mer

Luciana Fares

Började gymnasiet 2013
SkolaNorrköping
ProgramSamhäll
"Hela skolan är som en familj där alla lärare och elever känner varandra inom programmet. Det är mycket kontakt mellan lärare och elever och jag gillar att alla lärare kan mitt namn. Det finns lärare här som är helt underbara och dessutom rättvisa med betygen."

Läs mer

Edwin ”Milwin” Lindberg

Gör nuLäser musikproduktion på Plusgymnasiet
SkolaUddevalla
InriktningArtisten
DrömAtt kunna leva på musiken och spela ute i världen
Han drömmer om att stå på scen med Steve Angello. Och vissa säger att han är Uddevallas egen Avicii. Edwin "Milwin" Lindberg har siktet inställt på att sätta sitt namn på den svenska dj-kartan.

Läs mer

Sociala medier

Filter:
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige
Plusgymnasiet Sverige

Har du en fråga?

Använd formuläret nedan eller SMS:a Plus följt av ort och din fråga till 72 660
(t.ex Plus Jönköping När börjar höstterminen).


Namn Fyll i ditt namn.
Mail Mailadressen måste innehålla @.
Telefonnummer Fältet får endast innehålla siffror.
Stad... ▼
Program... ▼
Skriv in din fråga Skriv i din fråga.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska.

KONTAKT

Plusgymnasiet Uddevalla
Kungstorget 5
451 30 Uddevalla
Karta

Reception: 0522-60 76 00
uddevalla@plusgymnasiet.se

SJUKANMÄLAN

Telefon: 0522-607 601

Telefon: