Plusgymnasiet i Stockholm

Coachande mentorskap och god gemenskap – för din utveckling

Globalt engagemang

EKONOMIPROGRAMMET

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola främst inom områden som ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du lär dig grunderna i företagsekonomi, nationalekonomi, entreprenörskap och privatjuridik. På ekonomiprogrammet studerar du hur samhällets resurser ska användas på bästa sätt, hur man driver ett företag och hur det svenska rättsväsendet fungerar. Hos oss på Plusgymnasiet är ekonomiprogrammet särskilt inriktat mot globalt engagemang och internationell ekonomi för dig som är intresserad av internationalisering och globala frågor. Du blir väl förberedd för studier inom ekonomi och samhällsvetenskap och siktar på en karriär som ekonom på en internationell marknad. Vårt samhällsprogram har en liknande globaliseringsinriktning, varför viss samläsning mellan programmen kommer att ske.

Globalt engagemang

SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som riktar sig till dig som är intresserad av att studera vidare inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Utbildningen fokuserar på samhälle, samspel mellan länder, samspel mellan individ och samhälle, samt hur lika eller olika alla människors levnadsvillkor kan se ut. På Plusgymnasiet är programmet särskilt inriktat på globalt engagemang och internationella samhällsfrågor. Du som är intresserad av omvärld, internatio-nalisering och globala frågor får bl a fördjupa dig i vad som är speciellt med snabbväxande länder, hur maktförhållande i världen påverkar ekonomi och politik och hur du kan utvecklas till en global samhällsmedborgare. Vi inriktar oss tydligt på internationella frågor och vårt mål är att du under din studietid ska möta människor, perspektiv och kulturer bortom Sveriges gränser. Vårt ekonomiprogram har en liknande globaliseringsinriktning, varför viss samläsning mellan programmen kommer att ske.

FRISÖR

HANTVERKSPROGRAMMET

Vår frisörutbildning vänder sig till dig som har ett stort intresse för hår och mode och är kreativ och idérik. Om du dessutom vill arbeta med försäljning och service och brinner för att jobba med kundrelationer och människor, är detta rätt utbildning för dig. Vi jobbar praktiskt både på dockor, kunder och varandra, vilket vi varvar med teori. Under dina 3 år hos oss kommer du även att göra APL på en salong, där du kommer att få vara med i det dagliga arbetet som frisör. Där får du även chansen att bygga upp ett nätverk med kontakter inom frisörbranschen och framtida kunder. Utbildningen leder till en yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet. Med andra ord vänder vi oss även till dig som vill få goda kunskaper för att studera vidare på universitet och högskola.

Stylist

HantverksPROGRAMMET

Har du koll på det senaste inom mode och skönhet, och vill inspirera och hjälpa andra? På vårt stylistprogram lär du dig styling från topp till tå. Programmet passar dig som vill bli makeup artist, hårstylist eller klädstylist inom reklam och mode. Du kommer göra delar av din utbildning hos en verksam makeupartist, klädstylist, i en fotostudio eller på en liknande arbetsplats i arbetslivet inom ramarna för reklam och mode eller tv-produktion.

Mode och personal shopper

HANDELSPROGRAMMET

Har du ett brinnande intresse för kläder, färg, stil och personal shopping? Brinner du för att ge människor personlig service? Då kan handelsprogrammet med profilen Personal Shopper vara något för dig. Människor vill idag allt oftare ha personlig service kopplat till shopping samt stilråd för att ta fram en koordinerad garderob som är kopplad till ens personlighet och livsstil. Under dina tre år hos oss får du bland annat lära dig allt från hur man gör en stilanalys, garderobsplanering och personal shopping och hur man bäst koordinerar någons garderob. Utbildningen leder till en yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet. Med andra ord vänder vi oss även till dig som vill få goda kunskaper för att studera vidare på universitet och högskola.

Fritid och hälsa

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET

Är du intresserad av fysisk aktivitet och vill arbeta inom den växande hälsobranschen? Vill du hjälpa andra människor att må bra och coacha dem till ett sundare liv? Du får lära dig vikten av träning och kost kopplat till fysiskt välmående. Vi ger dig en bred utbildning inom träningslära, mental träning, stresshantering, kostkunskap och ledarskap samtidigt som du får möjlighet att utveckla din egen träning. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som instruktör på träningscenter och idrottsklubbar, inom rehabilitering, friskvård och fitness. Du kan rikta in dig mot privatpersoner, grupper eller företag. Utbildningen förbereder dig för att arbeta som träningsintruktör och dina kunskaper är lika användbara lokalt som globalt. Utbildningen leder till en yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet. Med andra ord vänder vi oss även till dig som vill få goda kunskaper för att studera vidare på universitet och högskola.

8 december 12.00 - 14.00

Lär känna vår skola och få chansen att ställa alla de frågor du kan tänkas ha genom att besöka vår skola på öppet hus.

Lär känna vår skola och det program du är intresserad av på djupet genom att besöka vår skola som elev för en dag, passa på att ställa alla de frågor du kan tänkas ha.

Att gå på Plusgymnasiet

Har du ytterligare frågor? Kontakta oss

Hur ser era scheman ut?

De flesta lektioner startar mellan 8.30 och 9.00 och skoldagen är slut mellan 14 och 16, men det kan såklart variera.

Får man en dator att jobba på?

Vi jobbar med Chromebooks, i Google Drive och Google Classroom. Alla elever får ett digitalt verktyg att låna under skoltiden.

Har ni tillgång till kurator och liknande?

Ja, på skolan finns specialpedagog, kurator, skolsköterska och SYV.